• darkblurbg
  • darkblurbg

Oogwallen en rimpels kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Door vermoeidheid, gebrek aan slapen maar ook door ouder worden kan de huid slapper worden en gaan uitpuilen. Dit geeft een vermoeide uitstraling en kan zelfs het zicht beperken. Een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) kan de oogleden effectief corrigeren en een vermoeide blik opfrissen. Deze operatie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele narcose worden uitgevoerd.

 

Ter voorbereiding
Voor een optimaal resultaat van uw behandeling is het raadzaam om van tevoren:

  • Geen bloed verdunnende medicatie te gebruiken (enkele dagen voor de operatie)
  • Nuchter: U moet tijdens de operatie nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf 6 uur voor de operatie niet meer mag eten en drinken (ook geen snoepjes of kauwgom). U mag tot 3 uur voor de operatie nog een glas water drinken, maar geen koffie, frisdrank of jus d'orange. Een slokje water, bijvoorbeeld om uw tanden te poetsen of medicatie (paracetamol) in te nemen, mag nog tot 2 uur voor de operatie.

  • Met de chirurg te overleggen over het stoppen en opnieuw gebruiken van medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Dit geldt ook voor het gebruik van Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers als Advil, Diclofenac e.a.)
  • Te beginnen met het innemen van Arnica druppeltjes. (om blauwe plekken en zwellingen tegen te gaan)
  • Geen make-up of gezichtscrème te gebruiken op de dag van de ingreep
  • Geen sieraden of horloge mee te nemen
  • Een zonnebril mee te nemen om de ogen na de behandeling niet direct aan zonlicht bloot te stellen.
  • Te stoppen met roken (zeker 4 weken voor de operatie)

Ook dient u voor eigen vervoer te zorgen, daar u niet in staat zult zijn om zelf auto te rijden.

Peroonlijk contact over een Ooglidcorrectie?

Boven-ooglidcorrectie
De plastisch chirurg begint met het zorgvuldig markeren van het te behandelen gebied. In dit gebied wordt de overtollige huid weggesneden. Soms wordt hierbij ook overtollig onderhuids vetweefsel verwijderd. De snede wordt gemaakt in de huidplooi van het boven-ooglid, van de kraaienpootjes tot aan de neus. Door hier de snede te maken valt het litteken dat overblijft na de operatie nauwelijks op.

Soms wordt een boven-ooglidcorrectie gecombineerd met een correctie van het onder-ooglid. Ook nu wordt de snee gemaakt in natuurlijke huidplooien of lijnen rondom het oog, zoals lachrimpels. Hierdoor zijn na afloop nauwelijks littekens zichtbaar.

 

Onder-ooglidcorrectie
Wanneer wallen zijn veroorzaakt door overtollige huid of een “vetpocket hernia” kunnen goede resultaten worden geboekt met een onderooglid correctie. Er wordt bij deze ingreep een sneetje gemaakt net onder de onder-wimperrand. De overtollige huid wordt vervolgens weggesneden, daarna wordt de vetpocket verplaatst zodat er na de operatie geen ‘holle blik’ ontstaat maar een uitgeruste, jongere blik. Hierna wordt de wond weer gehecht net onder de wimperrand waardoor het litteken praktisch onzichtbaar is. 

Onderooglidcorrectie met zijdelings ooglidverstrakking
Wanneer een ooglidcorrectie alleen niet voldoende is kan deze behandeling worden aangevuld met het strakker trekken van het onderooglid (canthopexie). Ook hiermee worden zeer goede resultaten behaald en ziet men er vaak jaren jonger uit.

 

Herstel
Na een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving mag u (doorgaans) al na een half uur naar huis. Na een algehele anesthesie (narcose) verblijft u na de behandeling meestal nog drie tot vier uur in de kliniek.

Na de operatie is het van belang om de ogen goed te koelen. Het is daarom handig om enkele zakjes met bevroren doperwtjes te bewaren in de vriezer. Dit is een goede manier is om het behandelde gebied te koelen.

Als u een narcose heeft ondergaan begint u thuis met licht verteerbaar voedsel zoals water, thee en beschuit.

 

Napijn
U voelt in de periode na de ooglidcorrectie in het algemeen haast geen pijn, wel kunnen uw ogen wat branderig aanvoelen. U kunt daarom vier maal daags twee tabletten paracetamol in te nemen. Om de trekkrachten op de huid te verminderen draagt u gedurende een aantal dagen een pleister. 

U heeft in het algemeen enkele weken nodig om te herstellen van een ooglidcorrectie. Na de behandeling zal de huid rond de ogen wat strak aanvoelen. Ook kunt u kleine zwellingen en bloeduitstortingen verwachten. Daarbij kunt u een aantal weken last hebben van geïrriteerde ogen en mogelijk een wazig zicht. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend.

 

Houd na de ooglidcorrectie rekening met een aantal zaken die het herstel bevorderen:

 

Rust
Na de ooglidcorrectie moet u enkele dagen rust in acht nemen. Doet u dit ruggelings gelegen dan kan dat de zwelling verminderen. Als u ieder uur een wat loopt dan is dit goed voor de bloedsomloop en daarmee ook voor de genezing van uw wond. Na de ingreep is het handig als er iemand in de buurt is om u te helpen.

Douchen
U mag 24 uur na de ooglidcorrectie weer voor het eerst douchen. Let wel op dat u niet te heet doucht en dat het gebied van de ingreep niet nat wordt.

Inspanning
In de eerste drie weken na de ooglidcorrectie mag u niet persen, tillen en bukken. Normale lichaamsbeweging is toegestaan. Geen sportactiviteiten gedurende de eerste zes weken na de ingreep. Na één week kunt u ook weer voorzichtig beginnen met werken en kunt u wat ontspannen fietsen of wandelen.

Contactlenzen en make-up
In de eerste weken na de ooglidcorrectie mag u geen lenzen dragen. Het dragen van oogmake-up is twee weken na de ooglidcorrectie weer toegestaan 

Verkeersdeelname
Wij adviseren u om de eerste twee tot drie weken niet aan het verkeer deel te nemen. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor welke periode na de ingreep u wel of niet verzekerd bent.

Zonlicht
In de eerste maanden mag u de wondjes niet blootstellen aan de zon of zonnebank. U mag ze echter wel afdekken en met de rest van uw lichaam in de zon. 

Controles
Na de ooglidcorrectie komt u nog een aantal maal terug voor controle. Na drie of vier dagen tijdens de eerste controle bepalen we of de pleistertjes kunnen worden verwijderd. Na één week komt u voor een controle bij de plastisch chirurg in de kliniek. Tijdens deze controle worden de hechtingen verwijderd. Na zes weken is er nog een controle om te kijken of wondjes goed zijn genezen en de ooglidcorrectie is geslaagd. Na drie maanden komt u op eindcontrole bij de plastisch chirurg. Dan kan worden bepaald of de ooglidcorrectie het door u gewenste resultaat heeft opgeleverd.

 

Risico’s en complicaties
Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. De plastisch chirurg kan u hier duidelijk over informeren. U kunt de risico’s zo klein mogelijk maken door u aan de adviezen van de plastisch chirurg te houden en geen belangrijke medische informatie achter te houden. De meeste complicaties gaan vanzelf weer over. Wel is het goed om de plastisch chirurg te raadplegen als klachten aanhouden. 

Er kunnen nog enige tijd zwellingen bestaan. Na ongeveer 12 weken zijn deze echter volledig verdwenen en is het litteken helemaal hersteld. Als de zwellingen weg zijn, is het resultaat van de operatie goed zichtbaar. Het resultaat van de operatie is meestal langdurig, u ziet er weer jaren jonger uit en de vermoeide blik is nagenoeg verdwenen. Klachten over hoofdpijn en verminderd zicht verbeteren. Het resultaat is ongeveer 10 jaar zichtbaar.Direct Afspraak inplannen of Neem contact op

Tarieven

Bovenoogleden € 950,- 

Onderoogleden € 1.500,-

Boven- en onderoogleden € 2.200,-

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 06-29010340 (24 uur per dag bereikbaar)