• darkblurbg

Wat is een bilvergroting?

M.b.v. een bilvergroting kan de grootte en de vorm van de billen veranderd worden of aangepast. De ingreep wordt zowel bij vrouwen als bij mannen uitgevoerd die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben die niet goed passen bij de rest van hun lichaam. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat van POLYTECH vergroot het volume en zorgt voor steviger, natuurlijk uitziende billen. Billen bestaan uit vetweefsel, bloedvaten, zenuwen en spieren, bedekt door huid. De vorm van billen wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel. In de loop der jaren kunnen door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit de billen gaan hangen. Ook zwangerschap en gewichtsverlies kunnen van invloed op de vorm van billen.

 

POLYTECH bilimplantaten

Er zijn tegenwoordig kwalitatief zeer goede bilimplantaten beschikbaar. De bilimplantaten van Polytech verschillen qua grootte, maar ook qua oppervlak, vulling en vorm. Polytech (Duitsland) maakt al meer dan 31 jaar siliconen implantaten voor o.a. borstvergroting of reconstructie als ook voor bilvergroting en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Samen met uw arts maakt u een keuze voor het implantaat dat het best bij uw wensen en mogelijkheden past. Dit zal in de meeste gevallen een rond implantaat zijn, om de rondingen van uw nieuwe billen te accentueren!

Er zijn ook anatomisch gevormde bilimplantaten. U kunt hierbij tevens kiezen uit een vlakke of holle achterkantl. Elk bil implantaat bestaat uit een omhulsel gevuld met de nieuwe hoog cohesieve, stevige siliconengel, zodat lekken is uitgesloten. Dit omhulsel kan een ruw of een glad oppervlak hebben. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel, zoals een bilimplantaat, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van bilimplantaten trekt dit kapsel soms samen, waardoor randen en plooien zichtbaar kunnen worden. In zeldzame gevallen kan het harde en pijnlijke billen veroorzaken.

De kans op het ontstaan hiervan ligt tussen de 2% en 5%. Bij een ruw oppervlak zoals bij de POLYTECH Mesmo implantaten is een zekere ingroei van weefsel mogelijk, waardoor de kans op samentrekking van het kapsel geringer is. Een implantaat van POLYTECH gevuld met de nieuwste generatie siliconengel geeft het meest natuurlijke resultaat en vormt zich naar uw lichaam. De grootte van het implantaat wordt beperkt door de elasticiteit van uw huid en de hoeveelheid spierweefsel. Implantaten die eigenlijk te groot zijn voor de huid of het spierweefsel, kunnen zichtbaar of voelbaar blijven onder de huid. Dit geeft een onnatuurlijk effect en kan zelfs leiden tot ongewenste resultaten.

Het litteken (ongeveer 4 cm) zal in de meeste gevallen in de of net boven de bilplooi komen; dit is de minst opvallende plaats.

De bilimplantaten worden meestal, via een speciale techniek (SMS- submusculair) onder de bilspier geplaatst. Deze behandeling is veiliger en heeft een kortere herstelperiode dan tussen de bilspier en geeft op de lange termijn betere resultaten. De chirurgen van de Jan van Goyen kliniek zijn speciaal getraind voor deze techniek.

 

Het consult

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over uw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. U dient uw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over uw wensen en uw verwachtingen. Alleen zó kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is. Op basis van uw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest u samen met uw chirurg het voor u meest geschikte implantaat. De plastisch chirurg neemt de ingreep met u door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties, die zelfs bij een veilige operatie als een bilvergroting kunnen optreden, met u besproken. Risico’s zijn een nabloeding of een infectie, kapsel- en plooirandvorming.

 

Belangrijke en noodzakelijke voorzorgsmaatregelen

 • Voorafgaand aan de ingreep is het raadzaam stringente voorzorgsmaatregelen te treffen.
 • Nuchter: U moet tijdens de operatie nuchter zijn om braken tijdens en na de operatie te voorkomen. Dit betekent dat u vanaf 6 uur voor de operatie niet meer mag eten en drinken (ook geen snoepjes of kauwgom). U mag tot 3 uur voor de operatie nog een glas water drinken. Een slokje water, bijvoorbeeld om uw tanden te poetsen of medicatie in te nemen, mag nog tot 2 uur voor de operatie.
 • Als u rookt, dient u daar zo lang mogelijk (zeker 4 weken) voor de operatie mee te stoppen. U bevordert daarmee de doorbloeding van de huid en daardoor de genezing.
 • Het gebruik van sommige bloedverdunnende medicatie zult u waarschijnlijk enkele dagen voor de operatie moeten staken.
 • Als u medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
 • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van de ingreep in de weg zitten. Het is voor de ingreep belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met uw behandelend plastisch chirurg. In het algemeen adviseren wij u om:
 • Eén week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten.
 • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.
 • Als u eraan twijfelt of een medicijn wel of geen aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.
 • Het is ook van groot belang dat u anderhalve tot twee weken begint met het innemen van Arnica druppeltjes. Deze inname zorgt ervoor dat de blauwe plekke, die bijna onvermijdelijk optreden, en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
 • Uw sieraden en horloge kunt u beter thuislaten of aan uw begeleider geven. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal van uw eigendommen. U mag absoluut niet autorijden, dus u doet er verstandig aan vooraf zelf vervoer te regelen om naar huis terug te gaan.

 

De ingreep

Een bilvergroting vindt meestal plaats in dagbehandeling, als u zich goed voelt, kunt u na een aantal uren onder begeleiding weer naar huis. De ingreep vindt plaats onder narcose. Een implantaat kan ingebracht worden via een sneetje net naast de bilplooi, zodat er na de operatie een minimaal, nauwelijks zichtbaar litteken overblijft. Het implantaat wordt hierna onder de bilspier geplaatst.  POLYTECH  bilimplantaten bevatte een dusdanige cohesieve siliconengel die erg veel lijkt en aanvoelt als natuurlijk weefsel. Plaatsing onder de bilspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselvorming is. Reken op een herstelperiode van 3 tot 5 dagen. De exacte plaatsing van het implantaat is overigens ook één van de thema's die de plastisch chirurg met u zal bespreken tijdens het consult. Na de ingreep wordt het sneetje met oplosbare hechtingen gesloten.

Na de ingreep

Tot het moment waarop u de kliniek of het ziekenhuis verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en uw plastisch chirurg. Uw billen zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe bilomvang. Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Na de ingreep mag u de eerste uren (5-6 uur) de implantaten zo min mogelijk belasten. U dient bij het zitten in een stoel zoveel mogelijk rechtop te zitten en dus niet onderuitgezakt. Verder kunt u in principe alles doen, maar wel rustig aan! de eerste 3 tot 5 dagen! Na één week komt u voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna komt u nog enkele keren terug voor controle.

Het resultaat

Een bilvergroting is een cosmetische chirurgische ingreep. Het resultaat is al wel direct na de behandeling te zien, maar dit is nog niet het uiteindelijke resultaat. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel (en eventueel de bilspier) moet zich aanpassen aan de nieuwe vorm. Na ongeveer drie maanden hebt u een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het gevoel in uw billen kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert van persoon tot persoon. Het litteken kan enkele maanden rood zijn. Eventueel kan uw arts een bepaalde littekencrème voorschrijven voor een optimale genezing. Hierna zal dit meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Meestal is het litteken na een jaar bijna niet meer zichtbaar

 

Uw arts kan u tijdens een consult nog meer vertellen over de mogelijkheden van een bilvergroting al dan niet in combinatie met een billift, om zo in uw specifieke situatie het gewenste resultaat te bereiken.

 

Tarieven:

 • Bilvergroting met implantaten vanaf  € 5.500,-
 • Bilvergroting met liposuctie/lipofilling vanaf € 2.500,-

 

Bijkomende kosten: Korset €109,- 

 

Direct Afspraak inplannen of Neem contact op 

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 06-29010340 24 uur pd bereikbaar)