• darkblurbg
  • darkblurbg

Persbericht

 

Essential Aesthetics haalt Nederlands eerste Plastisch Chirurg in huis

die de Latijns-Amerikaanse methode weet toe te passen.

Vraag naar Body Contouring en échte Braziliaanse Butt Lift stijgt.

 

 

 

Den Haag, Juni 2018 - De Italiaanse chirurg Luca Piombino (41) werd eind maart door ​Essential Aesthetics uit Latijns-Amerika gehaald.
Aldaar werkt hij nauw samen met de Nederlandse chirurg Gabriël Jansen. Waarom? Brindusa Gritu, eigenaresse van de Haagse kliniek, wil met deze beslissing, haar kliniek én plastische chirurgie op een bijzondere manier op de kaart zetten.

 

Natuurlijke rondingen

Het idee is ontstaan vanuit de almaar toenemende behoefte aan een echte specialist op het gebied van 'body contouring', ofwel het veranderen van de vorm van het lichaam. Een ideaal dat men met lichaamsoefeningen niet kan bereiken. En in dit geval zoals dat in Brazilië, Colombia en Argentinië gebeurt. Denk aan natuurlijke rondingen.

“”Na botox en fillers is body contouring één van de meest gevraagde behandelingen bij ons. Mensen zijn tegenwoordig ​op zoek naar een heel specifieke vorm voor billen, borsten en taille. Ik zocht daarom naar een echte specialist die de grenzen kent van veilig en mooi. Ik kan met gepaste trots zeggen dat wij hem gevonden hebben." aldus Gritu.

 

Niet zonder risico

Aan een billift kleven, in onervaren handen, relatief meer risico’s.​** Daarnaast kunnen knobbels en putten een slechter resultaat opleveren dan vóór de ingreep. “Latijns-Amerika is de bakermat van body contouring. Daar worden resultaten geboekt die men over het algemeen als ideaal beschouwen.” vertelt de van oorsprong Italiaanse Piombino. Hij zet zich buiten zijn werkzaamheden in voor veiligheid en innovatie binnen de plastische chirurgie in het algemeen en is lid van onder meer ​de American Society Plastic Surgery
Research Council en de ​Società Italiana di Chirurgia Plastica.

Kennis, Techniek en Materiaal

Een ​internationaal samenwerkingsverband heeft volgens Brindusa Gritu nog meer voordelen. Zo kun je na een traditionele billift een tijdlang letterlijk niet zitten.
Dankzij de laatste technieken met een speciaal en veilig type bilimplantaat kan dat wel direct.
Ze heeft gemerkt dat de samenwerking van Nederlandse chirurgen en goed geschoolde en bekwame chirurgen - die de Engelse taal beiden zeer goed beheersen - een gouden combinatie is. Zij is dan ook meer dan bereid, de rol van pionier in haar vakgebied, op zich te nemen.

 

Taboe

Brindusa Gritu heeft een duidelijke missie: “To empower women.” Er hangt rond plastische chirurgie nog veel taboe in Nederland. In Latijns-Amerikaanse landen is dat veel minder. Denk ook aan het inmiddels bekende beeld van vrouwen in Iran, die het neuskapje die je draagt na een neuscorrectie, met trots in het openbaar showen als statussymbool.

Vrijwel iedereen verandert dagelijks iets aan zichzelf. Of je je haar nu laat knippen, een tandpasta met een ‘whitening effect’  gebruikt, je flaporen laat corrigeren, or inderdaad, je billen laat liften. Het blijft een boeiend vraagstuk : wanneer mogen we trots op onszelf zijn en waar houdt de schaamte voor wie we zijn - én wat we willen zijn - op?

 

Wie interesse of vragen heeft, kan terecht op http://essentialaesthetics.nl voor een persoonlijk gesprek met dr. Luca Piombino.

 

--- Bronvermelding:

*http://www.aestheticchannel.com/body-contouring/danger-zone-brazilian-butt-lift