• darkblurbg

Waar kijken wij het eerst naar wanneer we iemand ontmoeten? Precies: naar de ogen. Hangende oogleden of flinke wallen geven de indruk dat je moe, somber of verdrietig bent. Terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn!

Met een ooglidcorrectie kunnen wij dit probleem verhelpen. Onze gespecialiseerde artsen kunnen in één oogblik opmerken welke ingreep het best bij jou past! Afhankelijk van de klachten kan een onderooglidcorrectie of een bovenooglidcorrectie zorgen voor een groot verschil. Soms worden deze ingrepen ook tegelijk gedaan. Resultaat: een frisse en uitgeruste blik.ooglidcorrectie, rimpels, oogwallen

Peroonlijk contact over een Ooglidcorrectie?

Oogwallen en rimpels kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Door vermoeidheid, gebrek aan slapen maar ook door ouder worden kan de huid slapper worden en gaan uitpuilen. Dit geeft een vermoeide uitstraling en kan zelfs het zicht beperken. Een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek genoemd) kan de oogleden effectief corrigeren en een vermoeide blik opfrissen. Deze operatie kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Boven-ooglidcorrectie
Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor jouw medisch dossier. Vervolgens kan de behandeling starten. We beginnen met een plaatselijke verdoving. Tijdens de ingreep ben je dus gewoon wakker, maar je voelt verder niets.

De plastisch chirurg begint met het zorgvuldig markeren van het te behandelen gebied. In dit gebied wordt de overtollige huid weggesneden. Soms wordt hierbij ook overtollig onderhuids vetweefsel verwijderd. De snede wordt gemaakt in de huidplooi van het boven-ooglid, van de kraaienpootjes tot aan de neus. Door hier de snede te maken valt het litteken dat overblijft na de operatie nauwelijks op.

  

Onder-ooglidcorrectie
Wanneer wallen zijn veroorzaakt door overtollige huid of een “vetpocket hernia” kunnen goede resultaten worden geboekt met een onderooglid correctie. Er wordt bij deze ingreep een sneetje gemaakt net onder de onder-wimperrand. De overtollige huid wordt vervolgens weggesneden, daarna wordt de vetpocket verplaatst zodat er na de operatie geen ‘holle blik’ ontstaat maar een uitgeruste, jongere blik. Hierna wordt de wond weer gehecht net onder de wimperrand waardoor het litteken praktisch onzichtbaar is. 

Onder-ooglidcorrectie voor en na 

 

onder, ooglidcorrectie onder, ooglidcorrectie

 

Onderooglidcorrectie met zijdelings ooglidverstrakking
Wanneer een ooglidcorrectie alleen niet voldoende is kan deze behandeling worden aangevuld met het strakker trekken van het onderooglid (canthopexie). Ook hiermee worden zeer goede resultaten behaald en ziet men er vaak jaren jonger uit.

Ter voorbereiding
Voor een optimaal resultaat van jouw behandeling is het raadzaam om van tevoren:

  • Geen bloed verdunnende medicatie te gebruiken (enkele dagen voor de operatie)
  • Nuchter: je moet tijdens de operatie nuchter zijn. Dit betekent dat je vanaf 6 uur voor de operatie niet meer mag eten en drinken (ook geen snoepjes of kauwgom). Je mag tot 3 uur voor de operatie nog een glas water drinken, maar geen koffie, frisdrank of jus d'orange. Een slokje water, bijvoorbeeld om jouw tanden te poetsen of medicatie (paracetamol) in te nemen, mag nog tot 2 uur voor de operatie.

  • Met de chirurg te overleggen over het stoppen en opnieuw gebruiken van medicijnen als Marcoumar of Asprocardio. Dit geldt ook voor het gebruik van Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers als Advil, Diclofenac e.a.)
  • Te beginnen met het innemen van Arnica druppeltjes. (om blauwe plekken en zwellingen tegen te gaan)
  • Geen make-up of gezichtscrème te gebruiken op de dag van de ingreep
  • Geen sieraden of horloge mee te nemen
  • Een zonnebril mee te nemen om de ogen na de behandeling niet direct aan zonlicht bloot te stellen.
  • Te stoppen met roken (zeker 4 weken voor de operatie)
    Ook dien je voor eigen vervoer te zorgen, daar je niet in staat zult zijn om zelf auto te rijden.

Herstel
Na een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving mag je (doorgaans) al na een half uur naar huis. Na een algehele anesthesie (narcose) verblijf je na de behandeling meestal nog drie tot vier uur in de kliniek.

Na de operatie is het van belang om de ogen goed te koelen. Het is daarom handig om enkele zakjes met bevroren doperwtjes te bewaren in de vriezer. Dit is een goede manier is om het behandelde gebied te koelen.

Napijn
Je voelt in de periode na de ooglidcorrectie in het algemeen haast geen pijn, wel kunnen jouw ogen wat branderig aanvoelen. Je kunt hiervoor twee tabletten paracetamol in nemen. Om de trekkrachten op de huid te verminderen draag je gedurende een aantal dagen een pleister. 

Je hebt in het algemeen enkele weken nodig om te herstellen van een ooglidcorrectie. Na de behandeling zal de huid rond de ogen wat strak aanvoelen. Ook kunt je kleine zwellingen en bloeduitstortingen verwachten. Daarbij kunt je een aantal weken last hebben van geïrriteerde ogen en mogelijk een wazig zicht. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend.

Houd na de ooglidcorrectie rekening met een aantal zaken die het herstel bevorderen:
- Rust
Na de ooglidcorrectie moet je enkele dagen rust in acht nemen. Doe je dit ruggelings gelegen dan kan dat de zwelling verminderen. Als je ieder uur een wat loopt dan is dit goed voor de bloedsomloop en daarmee ook voor de genezing van jouw wond. Na de ingreep is het handig als er iemand in de buurt is om je te helpen.

- Douchen
Je mag 24 uur na de ooglidcorrectie weer voor het eerst douchen. Let wel op dat je niet te heet doucht en dat het gebied van de ingreep niet nat wordt.

- Inspanning
In de eerste drie weken na de ooglidcorrectie mag je niet persen, tillen en bukken. Normale lichaamsbeweging is toegestaan. Geen sportactiviteiten gedurende de eerste zes weken na de ingreep. Na één week kun je ook weer voorzichtig beginnen met werken en kun je wat ontspannen fietsen of wandelen.

- Contactlenzen en make-up
In de eerste weken na de ooglidcorrectie mag je geen lenzen dragen. Het dragen van oogmake-up is twee weken na de ooglidcorrectie weer toegestaan 

- Verkeersdeelname
Wij adviseren je om de eerste twee tot drie weken niet aan het verkeer deel te nemen. Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor welke periode na de ingreep je wel of niet verzekerd bent.

- Zonlicht
In de eerste maanden mag je de wondjes niet blootstellen aan de zon of zonnebank. Je mag ze echter wel afdekken en met de rest van jouw lichaam in de zon. 

Controles 
Na de ooglidcorrectie kom je nog een aantal maal terug voor controle. Na drie of vier dagen tijdens de eerste controle bepalen we of de pleistertjes kunnen worden verwijderd. Na één week komt je voor een controle bij de plastisch chirurg in de kliniek. Tijdens deze controle worden de hechtingen verwijderd. Na zes weken is er nog een controle om te kijken of wondjes goed zijn genezen en de ooglidcorrectie is geslaagd. Na drie maanden komt je op eindcontrole bij de plastisch chirurg. Dan kan worden bepaald of de ooglidcorrectie het door jou gewenste resultaat heeft opgeleverd.

 

Risico’s en complicaties
Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. De plastisch chirurg kan jou hier duidelijk over informeren. Je kunt de risico’s zo klein mogelijk maken door jouw aan de adviezen van de plastisch chirurg te houden en geen belangrijke medische informatie achter te houden. De meeste complicaties gaan vanzelf weer over. Wel is het goed om de plastisch chirurg te raadplegen als klachten aanhouden. 

Er kunnen nog enige tijd zwellingen bestaan. Na ongeveer 12 weken zijn deze echter volledig verdwenen en is het litteken helemaal hersteld. Als de zwellingen weg zijn, is het resultaat van de operatie goed zichtbaar. Het resultaat van de operatie is meestal langdurig, u ziet er weer jaren jonger uit en de vermoeide blik is nagenoeg verdwenen. Klachten over hoofdpijn en verminderd zicht verbeteren. Het resultaat is ongeveer 10 jaar zichtbaar.Direct Afspraak inplannen of Neem contact op

Tarieven ooglidcorrectie

Bovenoogleden € 950,- 

Onderoogleden € 1.500,-

Boven- en onderoogleden € 2.200,-

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 085-2734793 (24 uur per dag bereikbaar)