• darkblurbg

Naarmate u ouder wordt, wordt de elasticiteit van uw huid helaas ook wat minder. Hierdoor kunnen uw wenkbrauwen wat naar beneden zakken. Hier is een wenkbrauwlift een goede oplossing om er jonger uit te zien. Drukkende wenkbrauwen kunnen ook medische klachten als overmatige spierinspanning en druk op de oogleden veroorzaken. Sommige verzekeraars vergoeden deze ingreep dan ook op medische indicatie

 

Het eerste consult

Tijdens dit consult, bekijkt onze plastisch chirurg uw situatie en zal hij de mogelijkheden met u bespreken. Soms is een botox behandeling al voldoende een kleine wenkbrauwlift te genereren. Onze chirurg zal samen met u bepalen welke behandeling of methode voor u het meest effectief is. De chirurg zal u zo goed mogelijk informeren over de ingreep en het te verwachten resultaat. Tevens wordt in dit gesprek stilgestaan bij uw gezondheidssituatie. We kijken behalve naar uw algehele conditie ook naar uw medische historie en die van uw naaste familie. Ook houden we rekening met eventuele allergieën en medicijngebruik.

Wilt u Persoonlijk contact over een Wenkbrauwlift?

Ter voorbereiding

Voor een optimaal resultaat van uw behandeling is het raadzaam om van tevoren:

 • Te stoppen met roken (zeker 4 weken voor de operatie)
 • NuchterU moet tijdens de operatie nuchter zijn. Dit betekent dat u vanaf 6 uur voor de operatie niet meer mag eten en drinken (ook geen snoepjes of kauwgom). U mag tot 3 uur voor de operatie nog een glas water drinken, maar geen koffie, frisdrank of jus d'orange. Een slokje water, bijvoorbeeld om uw tanden te poetsen of medicatie (paracetamol) in te nemen, mag nog tot 2 uur voor de operatie.

 • Geen bloed verdunnende medicatie te gebruiken (enkele dagen voor de operatie)
 • Met de chirurg te overleggen over het stoppen en opnieuw gebruiken van medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Dit geldt ook voor het gebruik van Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers als Advil, Diclofenac e.a.)
 • Te beginnen met het innemen van Arnica druppeltjes. (om blauwe plekken en zwellingen tegen te gaan)
 • Geen make-up of gezichtscrème te gebruiken op de dag van de ingreep
 • Geen sieraden of horloge mee te nemen
 • Een zonnebril mee te nemen om de ogen na de behandeling niet direct aan zonlicht bloot te stellen.

Ook dient u voor eigen vervoer te zorgen, daar u niet in staat zult zijn om zelf auto te rijden.

De operatie

Een wenkbrauwlift kan op 2 manieren worden uitgevoerd. De operatieve wenkbrauwlift, of de Botoxlift.

Operatieve wenkbrauwlift

Afhankelijk van uw wensen en het type behandeling dat hiervoor nodig is, zal bepaald worden of de wenkbrauwlift onder lokale verdoving of onder algehele narcose zal worden uitgevoerd.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • Er kan een huidexcisie gerealiseerd worden boven de wenkbrauwen of bij de haargrens (slapen).
 • Een endoscopische wenkbrauwlift. ( zware ingreep onder volledige narcose)
 • Een interne lift tijdens de ooglidcorrectie zal de chirurg door middel van een onderhuidse hechting de wenkbrauw ''liften'.'

 

Wenkbrauwlift met Botox

Een wenkbrauwlift met Botox is een relatief eenvoudige en snelle ingreep. Door twee kleine prikjes met Botox boven de wenkbrauw kan een tijdelijke lift van enkele milimeters worden gerealiseerd.

Herstel na de wenkbrauwlift

Na een endoscopische wenkbrauwlift blijft u tot 2 dagen in de kliniek. Bij deze ingreep is het herstel ongeveer 4 a 6 weken. Na de andere ingrepen kunt u vaak na enkele uren al weer naar huis. Na een aantal dagen zullen eventuele hechtingen en het verband op de polikliniek verwijderd worden. U kunt blauwe plekken en opgezwollen oogleden verwachten na deze ingreep. Daarom adviseren wij om 1,5 week van te voren met een arnica kuur te beginnen. Deze zorgt er voor dat u sneller herstelt van zwellingen en blauwe plekken.
Voor een goed herstel is het belangrijk om eventuele littekens te beschermen tegen UV-straling.

Mogelijke risico's en complicaties:

 • Hematoomvorming (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Slechte littekenvorming (Keloid)
 • Schade aan onderliggende structuren

Roken

Patiënten die roken, of tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, lopen een groter risico op complicaties en slechtere wondgenezing. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is daarom belangrijk ten minste twee weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Het resultaat

Een operatieve wenkbrauwlift heeft een permanent resultaat, dat al binnen een paar weken zichtbaar is. Afhankelijk van uw huidsituatie, kan het zijn dat deze ingreep herhaald moet worden na een aantal jaar. Een wenkbrauwlift met Botox heeft een tijdelijk resultaat, dat zichtbaar is binnen 4-6 dagen na de botox behandeling. Een Botox behandeling blijft 3 tot 6 maanden zichtbaar.Direct Afspraak inplannen of Neem contact op

Tarieven Wenkbrauwlift

 • Externe wenkbrauwlift € 1.250,-
 • Interne wenkbrauwlift € 450,-
 • Endoscopische wenkbrauwlift € 3.899,-

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 085-2734793 (24 uur per dag bereikbaar)