• darkblurbg

Liposuctie is een perfecte oplossing om op een natuurlijke wijze vet van het lichaam te verwijderen en indien gewenst andere delen van het lichaam op te vullen! Veel vrouwen proberen de lichaamscontouren te veranderen door te sporten al dan niet in combinatie met een andere voedingspatroon. Toch is het mogelijk dat sommige plaatsen nog steeds te veel ongewenst vet bevatten. Dit zogenaamde stapelingsvet zie je bij vrouwen vooral rond de heupen, bovenbenen (cellulitis), buik en bovenarmen. Bij mannen zie je dit vooral rond de lendenen, buik, maag- en halsstreek. Ook knieën, gezicht, enkels, rug en billen zijn plekken waar opgehoopt vet lastig weg te krijgen is. Voor dit soort vet is liposuctie ideaal. 

Essential Aesthetics is gespecialiseerd in liposuctie, liposculpture en liposculptuurbehandelingen, uitgevoerd door internationale ervaren artsen, onze artsen zijn getraind in het buitenland en combineren jarenlange ervaring met de nieuwste innovatieve technieken. 

     

Wat is liposuctie en lipofilling
Liposuctie betekent letterlijk vet (lipo) wegzuigen (suctie) en wordt gebruikt om plaatselijk ongewenst vet weg te halen. Ongewenst vet komt bijvoorbeeld veel voor op de buik. Het vet wat geoogst wordt kan weer in het lichaam geplaatst worden op andere plaatsen zoals de billen, deze ingreep wordt lipofilling genoemd. Je kan lichaamsdelen met deze ingreep opvullen met je eigen vet.  

Een voorwaarde voor liposuctie is dat de huid soepel is, zodat het vet onder de huid weggezogen kan worden. Bij afwijkingen aan de huid zoals bijvoorbeeld een sinaasappelhuid (cellulitis) kan het vetweefsel worden weggesneden (dermolipectomie). 

De liposuctie vindt bij de Mommy Makeover vaak plaats bij en rondom de bovenbenen en de billen. Via dunne incisies wordt met een dunne buis op vooraf afgetekende plaatsen het overtollige vet weggezogen.

Liposuctie van de buik
De chirurg tekent voor de operatie het gebied af dat behandeld moet worden. Met een holle naald wordt door kleine sneetjes vloeistof ingespoten waardoor het vet loskomt. Daarna wordt het vet weggezogen. De sneetjes zijn erg klein en worden op onopvallende plekken gemaakt. Na de ingreep worden de sneetjes netjes dichtgehecht. 

Dermolipectomie van de buik (wegsnijden van vetweefsel)
Bij dermolipectomie wordt onderhuids vetweefsel weggesneden en niet weggezogen. Voor deze ingreep is wel een grotere incisie in de buik nodig waardoor het litteken groter is. Deze ingreep wordt soms in combinatie met liposuctie uitgevoerd. De incisie wordt op een onopvallende plaats gezet en met oplosbare hechtingen dichtgehecht. Zowel dermolipectomie als liposuctie van de buik vinden plaats onder volledige verdoving.

lipofilling, liposuctie, liposculpture

Het consult

Tijdens het consult kan je met al je vragen terecht bij de chirurg. Hij bespreekt de mogelijkheden om het beste resultaat te krijgen en vertelt je wat je kan verwachten, maar ook wat niet. De arts legt je de procedure uit en geeft je tips hoe je zelf bij kan dragen aan het beste resultaat. Natuurlijk informeert de arts je ook over de mogelijke risico's en voorzorgsmaatregelen. Ook krijg je te horen hoe de herstelperiode verloopt. 

Herstel na liposuctie van de buik

Meestal wordt er bij het sluiten van de wond een drain in de buik ingebracht om overtollig wondvocht en bloed af te voeren. Deze zal vaak 1-2 dagen moeten blijven zitten. Hoe lang u in het ziekenhuis moet blijven, is afhankelijk van de grootte van de ingreep en de snelheid van herstel, maar houd rekening met enkele dagen.

Na de operatie kunt u enkele weken een beurs gevoel, pijnlijke bloeduitstortingen en een zwelling rond het operatiegebied ervaren. De pijn is makkelijk te bestrijden met paracetamol. 

Verder zult u gedurende 2-3 weken een elastisch korset moeten dragen om de huid goed op zijn plaats te houden, zwelling te voorkomen en het operatiegebied rust te geven om te herstellen. Een week na ontslag uit het ziekenhuis kunnen de niet-oplosbare hechtingen verwijderd worden door uw eigen huisarts. Probeer de eerste 6-12 weken niet te veel zwaar werk te doen, zoals veel bukken en tillen, want dit is slecht voor de wondgenezing. 

Resultaat

Het resultaat is bij iedereen verschillend en van meerdere factoren afhankelijk. Liposuctie is absoluut geen gemakkelijke manier om af te vallen, omdat het aantal kilo's wat aan vet weggenomen kan worden zonder gevaar gelimiteerd is. Onze arts kan je daar uitgebreid advies over geven. Pas na 6 - 9 maanden zie je wat het uiteindelijke resultaat is. Het kan zijn dat er een tweede ingreep nodig is wanneer er sprake is van asymmetrie. Ook draagt gewichtsverandering na de ingreep bij tot een ander resultaat. Onze chirurgen gaan voor het beste resultaat, maar zelfs dan is het niet te voorspellen hoe mooi de littekens zullen genezen.  

Liposuctie van de billen
Deze ingreep is voor wat betreft zwaarte gelijk aan liposuctie van de buik. De hele ingreep duurt ongeveer 1 tot 2,5 uur en vindt plaats onder volledige narcose of met een ruggeprik. Het consult voor liposuctie aan de billen, vindt altijd plaats bij een plastische chirurg. Dit komt omdat liposuctie niet altijd het gewenste resultaat geeft en de arts precies weet welke ingrepen dit wel hebben zoals bijvoorbeeld een billift. 

Herstel na de liposuctie
Na de ingreep heeft u een strakke korte broek aan. Dit vermindert de zwelling en zorgt ervoor dat de billen de juiste vorm krijgen. Deze broek moet u 2-6 weken dag en nacht dragen, wel mag hij uit tijdens het wassen. De dagen na de operatie kunnen de billen pijnlijk zijn. Hiervoor kunt u paracetamol nemen.

Liposuctie is meestal een dagbehandeling. Na de ingreep komt u rustig bij en vaak mag u na een paar uur alweer naar huis. Wanneer de liposuctie gecombineerd wordt met andere behandelingen of wanneer er complicaties optreden kan het zijn dat u een nacht moet blijven.
U mag niet zelf naar huis rijden, dus zorg ervoor dat er iemand u komt ophalen. Waarschijnlijk bent u na de ingreep niet zo fit en daarom is het verstandig om ’s nachts niet alleen thuis te zijn en te zorgen dat u thuis hulp heeft. Verder kunt u erop rekenen dat u ongeveer een week niet kunt werken.

Het is belangrijk om na de ingreep in beweging te blijven. Daardoor verdwijnt de zwelling sneller en blijft de bloedsomloop goed gestimuleerd. Bewegen is belangrijk, maar sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie ontraden.

 

Risico’s en complicaties van liposuctie aan de billen
Een liposuctie is niet zonder risico’s. Tijdens het consult zal onze chirurg alle vragen beantwoorden en vertellen over de risico's. Liposuctie aan de billen is een pijnlijke ingreep, waarvan het tot een maand kan duren voordat de pijn volledig weg is. De huid op de billen kan gezwollen zijn, een andere kleur hebben en verdoofd aanvoelen. Pas na 3 tot 6 maanden zijn deze klachten helemaal weg. Verder is het mogelijk dat de vorm van de billen ongelijk is, dat de huid slap of onregelmatig is. In zeldzame gevallen kan er sprake zijn van zenuwbeschadiging of is er een nieuwe liposuctie nodig. Onze arts helpt u graag bij de afweging of de eventuele nadelen tegen de voordelen opwegen. 

liposuctie 

Liposuctie  Tarieven

1ste zone onder lokale verdoving € 1.500,-

Elke additionele zone onder lokale verdoving € 999,-

Bijkomende kosten: Korset €109,- 

 

Lipofilling Tarieven

1ste zone onder lokale verdoving € 1.500,-

Elke additionele zone onder lokale verdoving € 999,-

 

Bijkomende kosten: Korset €109,- 

 

Direct Afspraak inplannen of Neem contact op

 

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 085-2734793 24 uur pd bereikbaar)