• darkblurbg

Schaamlip correctie


Deze ingreep wordt vaak uitgevoerd omdat u er ook in uw intieme zone mooier uit wilt zien of omdat u gewoon last of zelfs pijn hebt.

Naast cosmetische redenen voor deze ingreep, kunnen er vooral veel praktische voordelen zitten aan een correctie van de schaamlippen. Zo kan het zijn dat wanneer de binnenste schaamlippen (labia minora) te groot zijn dit leidt tot ongemak en zelfs pijn tijdens bijvoorbeeld vrijen, fietsen, sporten of het dragen van strakke kleding. Hier is eenvoudig iets aan te doen d.m.v. een schaamlip verkleining (labiareductie). Hierdoor ontstaat een betere verhouding tussen de binnenste en buitenste schaamlippen.

Het kan ook zijn dat u uw buitenste schaamlippen (labia majora) juist te dun, te mager of te klein vindt en juist vollere schaamlippen wenst. Dit is wanneer u bijvoorbeeld ouder wordt of of gewicht verliest. Ook dan kan een cosmetische behandeling uitkomst bieden. Het voller maken of van uw schaamlippen kan worden uitgevoerd met lichaamseigen vet of een filler.

 

Schaamlip verkleining
Wanneer de binnenste schaamlippen in verhouding tot de buitenste te groot zijn kan dit leiden tot pijn bij seks, sporten, fietsen of het dragen van strakke kleding. Een schaamlip verkleining kan dan uitkomst bieden. Tevens wordt deze ingreep steeds vaker om cosmetische en psychosociale redenen uitgevoerd, bij vrouwen die vinden dat hun schaamlippen te groot zijn.

 

Het consult
Tijdens het consult kunt u de plastische chirurg uw klachten, wensen en vragen kenbaar maken. Tevens kunt bespreken wat uw verwachtingen zijn van de resultaten van de ingreep.
De chirurg zal u uitleg geven over de ingreep, het herstelverloop en de risico’s. Ook zal hij bespreken hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn. Het beoogde resultaat en de nieuwe grootte van de binnenste schaamlippen worden samen met u bepaald. Vanwege de biologische functie van de schaamlippen kunnen deze niet te veel verkleind worden.


Verder komen de volgende onderwerpen en onderzoeken aan bod tijdens het consult: Uw huidige gezondheidstoestand, medische geschiedenis, medicijnengebruik, allergieën en eerdere operaties.
Bekijken van uw schaamlippen.


 

De behandeling
Het verkleinen van de binnenste schaamlippen (labia minora) wordt ook wel labiareductie genoemd. Deze ingreep kan met een plaatselijke verdoving of onder algehele narcose plaatsvinden. De ingreep duurt ongeveer één uur. Omdat er verschillende manieren zijn om de binnenste schaamlippen kleiner te maken zal de chirurg samen met u bepalen welke methode het beste is voor uw specifieke situatie. Bij elke methode wordt er huid verwijderd van de binnenste schaamlippen. Er worden oplosbare hechtingen geplaatst. Deze hechtingen zullen na verloop van tijd oplossen en hoeven dus niet verwijderd te worden. Het is een relatief kleine ingreep.

 

Na de behandeling
Om zwellingen tegen te gaan wordt aangeraden het behandelde gebied goed te koelen. Daarnaast is het belangrijk de wond goed schoon te houden. Deze dient meerdere malen per dag gespoeld worden met bijvoorbeeld de zachte straal van de douchekop. Na het droogdeppen van de wond kunt u wat vaseline of een andere vettige crème gebruiken. Hoewel de pijn in principe gering is kan paracetamol geslikt worden.

Het advies is om een week rust te houden en de eerste zes weken niet te sporten, te fietsen of seks te hebben.

De littekens zullen na verloop van tijd steeds minder zichtbaar zijn.

 

Risico’s en complicaties kunnen zijn:

  • Nabloeding.
  • Scheuren van de hechting door de zwelling.

  • Gevoelloos of trekkend litteken.
  • Wondinfecties.


 

Het resultaat
Na zes maanden tot een jaar zijn de littekens vrijwel verdwenen. Omdat de uitgangssituatie bij de meeste vrouwen ook niet 100% symmetrisch is, is een volledige symmetrie niet te garanderen. Maar als gezegd zijn de resultaten meestal zeer bevredigend. De meeste vrouwen zijn dan ook zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat.

 

Schaamlip vergroting
Dit is een cosmetische ingreep van de buitenste schaamlippen (labia majora). Deze ingreep wordt gedaan om de buitenste schaamlippen voller te maken bij vrouwen die veel afgevallen zijn, of om de buitenste schaamlippen te verjongen. Hier gebruiken we lichaamseigen vet of een hyaluronzuur filler voor.

 

Het consult
Tijdens het consult kunt u de plastische chirurg uw klachten, wensen en vragen kenbaar maken. Tevens kunt bespreken wat uw verwachtingen zijn van de resultaten van de ingreep.
De chirurg zal u uitleg geven over de ingreep, het herstelverloop en de risico’s. Ook zal hij bespreken hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn.

Verder komen de volgende onderwerpen en onderzoeken aan bod tijdens het consult: Uw huidige gezondheidstoestand, medische geschiedenis, medicijnengebruik, allergieën en eerdere operaties.
Bekijken van uw schaamlippen.


 

De behandeling
Bij vergroting van de schaamlippen ook wel labiaplastiek genoemd worden injecties gebruikt om de volheid van de grote schaamlippen te vergroten. Ook naar binnen gedraaide grote schaamlippen kunnen gecorrigeerd worden door het injecteren van lichaamseigen vet. 

 

Na de behandeling
Bij een schaamlipvergroting moet vooral rekening worden gehouden met een allergische reactie op vulmiddelen.
Resultaat van schaamlipcorrectie:
Als de zwelling is weggetrokken is het resultaat pas goed te zien.

Omdat de uitgangssituatie bij de meeste vrouwen ook niet 100% symmetrisch is, is een volledige symmetrie niet te garanderen. Maar als gezegd zijn de resultaten meestal zeer bevredigend. De meeste vrouwen zijn dan ook zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat.

 Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 085-2734793 24 uur pd bereikbaar)

 TARIEVEN

  • Schaamlipcorrectie Labia minora (Lokale verdoving)  € 1700,-
  • Schaamlipcorrectie Labia majora (Lokale verdoving)  € 1700,- 
  • Clitorishood behandeling (Lokale verdoving)               € 500,- 

Direct Afspraak inplannen of Neem contact op