• darkblurbg
 • darkblurbg

Met een borstlift draaien we de klok een stukje terug. Ouder worden maar ook gewichtsverlies, zwangerschap of gewoon genetische aanleg kunnen ervoor zorgen dat uw borsten slap worden of gaan hangen en hun vorm verliezen. Ook kunnen de tepels omlaag wijzen of op ongelijke hoogte zitten of kunnen de borsten verschillend van grootte zijn. Een borstlift kan dan uitkomst bieden.
Een borstlift is iets anders dan een borstvergroting of borstverkleining. Deze ingreep kan wel gecombineerd worden met een borstvergroting of verkleining.

SPECIALE BORSTLIFT ZONDER ANKERLITTEKENS ALLEEN BIJ ESSENTIAL AESTHETICS

 Bij Essential Aesthetics hebben chirurgen de unieke mogelijkheid (als enige kliniek in Nederland) om de borsten van binnenuit te liften, via een spectaculaire techniek met slechts een minuscule incisie. Vraag ernaar als u bij ons op consult komt!


Donut methode: Bij deze methode worden er sneetjes rondom de tepel gemaakt. Deze wordt vervolgens omhooggeschoven en weer vastgehecht. Deze methode kan zeer effectief zijn wanneer de borsten nog niet erg hangen.

Verticale mastopexie: Hierbij maakt de chirurg een sneetje rondom de tepel en 2 schuin naar beneden. Er komt hierbij geen sneetje in de borstplooi. Er zal een litteken in de vorm van een i ontstaan.

Borstlift met implantaten: Om meer volume te bereiken kunnen tijdens de operatie ook borstprotheses worden geplaatst. Deze kunnen via de snede die al in de borstplooi is gemaakt in het lichaam worden geplaatst.

 

Zie hieronder voorbeeld borstvergroting + lift:

 

 

borstvergroting borstlift borstvergroting borst lift

 

 

Het consult

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg samen met u bepalen wat voor u de beste oplossing is. Hij zal met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. Hij zal u daarna adviseren of een borstlift voor u beste optie is. Hij zal hierbij ook kijken naar welk resultaat het beste bij uw lichaamsbouw past. Een borstlift is vaak een goede aanpak voor ongelijke of hangende borsten of wanneer de tepels naar beneden wijzen of op ongelijk hoogte zitten. Tijdens het consult komen verder uw gezondheidssituatie, medisch verleden en uw verwachtingen voor het eindresultaat ter sprake. De arts zal uw borsten bekijken en met u bespreken wat het mooist haalbare resultaat zal zijn.

 

Belangrijke en noodzakelijke voorzorgsmaatregelen

 • Voorafgaand aan de ingreep is het raadzaam stringente voorzorgsmaatregelen te treffen.
 • Nuchter: U moet tijdens de operatie nuchter zijn om braken tijdens en na de operatie te voorkomen. Dit betekent dat u vanaf 6 uur voor de operatie niet meer mag eten en drinken (ook geen snoepjes of kauwgom). U mag tot 3 uur voor de operatie nog een glas water drinken. Een slokje water, bijvoorbeeld om uw tanden te poetsen of medicatie in te nemen, mag nog tot 2 uur voor de operatie.
 • Als u rookt, dient u daar zo lang mogelijk (zeker 4 weken) voor de operatie mee te stoppen. U bevordert daarmee de doorbloeding van de huid en daardoor de genezing.
 • Het gebruik van sommige bloedverdunnende medicatie zult u waarschijnlijk enkele dagen voor de operatie moeten staken.
 • Als u medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
 • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van de ingreep in de weg zitten. Het is voor de ingreep belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met uw behandelend plastisch chirurg. In het algemeen adviseren wij u om:
 • Eén week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten.
 • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.
 • Als u eraan twijfelt of een medicijn wel of geen aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.
 • Het is ook van groot belang dat u anderhalve tot twee weken begint met het innemen van Arnica druppeltjes. Deze inname zorgt ervoor dat de blauwe plekke, die bijna onvermijdelijk optreden, en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
 • Uw sieraden en horloge kunt u beter thuislaten of aan uw begeleider geven. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal van uw eigendommen. U mag absoluut niet autorijden, dus u doet er verstandig aan vooraf zelf vervoer te regelen om naar huis terug te gaan.

 

De behandeling

De borstlift wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Meestal worden er rond de tepel enkele incisies gemaakt. De tepel wordt indien nodig kleiner gemaakt, omhooggeschoven en weer aan de borst vastgehecht. De huid van de borst wordt ook verkleind en opnieuw gehecht. Hierdoor wordt de borst gelift en kan deze in de gewenste vorm worden gebracht.
Bij de klassieke methode zal er ook in de plooi van de borst een hechting worden geplaatst. Hierdoor ontstaat een zgn. ankervormig litteken.

  

Na de behandeling

Na een borstoperatie (eerste 6 weken) zult u eerst met verband en daarna met een sportbeha lopen en rustig aan moeten doen. Meestal kunt u dezelfde dag nog naar huis, maar soms kan het zijn dat u een nachtje in het ziekenhuis moet blijven. Iemand zal u naar huis moeten brengen na de operatie. Het is bovendien prettig wanneer iemand de eerste dagen na de operatie voor u zorgt.
Voor de ergste pijn na de verdoving kunt u paracetamol slikken. De borsten kunnen na de operatie gezwollen zijn, ook kunnen blauwe plekken ontstaan. De littekens zullen na verloop van tijd steeds minder zichtbaar worden.

Na ongeveer 14 dagen kunt u uw werkzaamheden hervatten. Verder mag u een aantal weken niet sporten, zwemmen en zwaar tillen.

borst vergroting

 

Complicaties die kunnen optreden zijn:

 • Infectie.

 • Slecht genezen van de wond.
 • Nabloeding.
 • Ongevoeligheid of overgevoeligheid van de borsten en/of tepels.
 • Allergische reactie.
 • Trombose

 

Resultaat:

Na ongeveer 6 maanden is het definitieve resultaat zichtbaar. De meeste vrouwen zijn zeer tevreden over het resultaat.

 

Tarieven

 • Borstlift     € 3.900,-
 • Speciale Borstlift zonder ankerlittekens + Borstvergroting    € 4.900,-
 • Speciale Borstlift zonder ankerlittekens + Borstvergroting met anatomische implantaten    € 5.500,-

Bijkomende kosten: postoperatieve bh € 80,-

 

Direct Afspraak inplannen of Neem contact op

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 085-2734793 (24 uur per dag bereikbaar)