• darkblurbg
  • darkblurbg

Persbericht

Essential Aesthetics haalt Nederlands eerste Plastisch Chirurg in huis die de Latijns-Amerikaanse methode weet toe te passen.

Vraag naar Body Contouring en échte Braziliaanse Butt Lift stijgt.

 

Den Haag, Juni 2018 - De Italiaanse chirurg Luca Piombino (41) werd eind maart door ​Essential Aesthetics uit Latijns-Amerika gehaald.

Aldaar werkt hij nauw samen met de Nederlandse chirurg Gabriël Jansen. Waarom? Brindusa Gritu, eigenaresse van de Haagse kliniek, wil met deze beslissing, haar kliniek én plastische chirurgie op een bijzondere manier op de kaart zetten.

 

Natuurlijke rondingen

Het idee is ontstaan vanuit de almaar toenemende behoefte aan een echte specialist op het gebied van 'body contouring', ofwel het veranderen van de vorm van het lichaam. Een ideaal dat men met lichaamsoefeningen niet kan bereiken. En in dit geval zoals dat in Brazilië, Colombia en Argentinië gebeurt. Denk aan natuurlijke rondingen.

“”Na botox en fillers is body contouring één van de meest gevraagde behandelingen bij ons. Mensen zijn tegenwoordig ​op zoek naar een heel specifieke vorm voor billen, borsten en taille. Ik zocht daarom naar een echte specialist die de grenzen kent van veilig en mooi. Ik kan met gepaste trots zeggen dat wij hem gevonden hebben." aldus Gritu.

 

Niet zonder risico

Aan een billift kleven, in onervaren handen, relatief meer risico’s.​** Juist daarom is veiligheid een prioriteit en één van de belangrijkste waarden van Essential Aesthetics. “Hoe complexer de ingreep, des te belangrijker de veiligheid wordt. Het is één van de belangrijkste redenen waarom ik voor (dokter) Luca koos, die lid is van onder meer de American Society Plastic Surgery en de Research Council en de ​Società Italiana di Chirurgia Plastica.” geeft Gritu aan. ​

 

Kennis, Techniek en Materiaal

Een ​internationaal samenwerkingsverband heeft volgens Brindusa Gritu nog meer voordelen. Zo kun je na een traditionele billift een tijdlang letterlijk niet zitten.

Dankzij de laatste technieken met een speciaal en veilig type bilimplantaat kan dat wel direct. Ze heeft gemerkt dat de samenwerking van Nederlandse chirurgen en goed geschoolde en bekwame chirurgen - die de Engelse taal beiden zeer goed beheersen - een gouden combinatie is. Zij is dan ook meer dan bereid, de rol van pionier in haar vakgebied, op zich te nemen.

Piombino vervolgde zijn studie in Argentinië. Waarom daar? “Latijns-Amerika is de bakermat van body contouring. Daar worden resultaten geboekt die men over het algemeen als ideaal beschouwen.” vertelt de van oorsprong Italiaanse Piombino. Hij zet zich buiten zijn werkzaamheden in voor veiligheid en innovatie binnen de plastische chirurgie in het algemeen en is lid van onder meer ​de American Society Plastic Surgery en de Research Council en de ​Società Italiana di Chirurgia Plastica.

 

Taboe

Naast veiligheid zijn eerlijkheid en uitmuntende nazorg de belangrijkste waarden van Essential Aesthetics. “Chirurgen waar wij mee samenwerken zijn echte leiders. Niet alleen in hun vakgebied, maar ook staan ze hun patiënten van begin tot eind bij. Onze klanten hebben eigenlijk allemaal als doelstelling om van binnen én buiten de best mogelijke versie van zichzelf te zijn. Met nadruk op het woord ‘zichzelf’. Chirurgen waar wij mee werken hebben het talent en de vaardigheden om hen hierin daadwerkelijk te begeleiden. Brindusa Gritu heeft een duidelijke missie: “To empower women.”

 

Chirurgie en Liefde

Er hangt rond plastische chirurgie nog veel taboe in Nederland. In Latijns-Amerikaanse landen is dat veel minder. Denk ook aan het inmiddels bekende beeld van vrouwen in Iran, die het neuskapje die je draagt na een neuscorrectie, met trots in het openbaar showen als statussymbool.

Piombino begrijpt de terughoudendheid naar Plastische Chirurgie in het algemeen. Voor hem draait zijn vak om pure liefde. Dezelfde liefde zag hij bij zijn vader, eveneens topchirurg, die hem inspireerde door de respectvolle wijze waarop deze zijn patiënten behandelde. Zijn vader streefde ernaar in zijn vakgebied de beste te zijn. Niet om de status, maar om de mensen de beste zorg en resultaten te geven. Zijn vader bereikte dit succes en het is deze drive en passie die Piombino nog elke dag met hem deelt.

Vrijwel iedereen verandert dagelijks iets aan zichzelf. Of je je haar nu laat knippen, een tandpasta met een ‘whitening effect’  gebruikt, je flaporen laat corrigeren, or inderdaad, je billen laat liften. Het blijft een boeiend vraagstuk : wanneer mogen we trots op onszelf zijn en waar houdt de schaamte voor wie we zijn - én wat we willen zijn - op?

Wie interesse of vragen heeft, kan terecht op http://essentialaesthetics.nl voor een persoonlijk gesprek met dr. Luca Piombino.

 

--- Bronvermelding:

*http://www.aestheticchannel.com/body-contouring/danger-zone-brazilian-butt-lift