Logo

Discover ESSENTIAL AESTHETICS

background

Vanaf € 4,800

Optimale Borstlift

Lift uw borsten voor een zelfverzekerder gevoel

Noodlijn 24/7

|

Onbeperkte pre- en postzorg

Voor en Na

Borstlift foto's voor na

EA Kliniken
EA Kliniken

Cijfers liegen nooit

Mensen tevreden met onze diensten

We worden beoordeeld

Borstlift Informatie

Wat is een borstlift?

Kliniken Image

Een borstlift is een standaardprocedure in de cosmetische chirurgie. Tijdens de operatie wordt de borst verjongd en steviger gemaakt. De operatie wordt mastopexie genoemd en wordt uitgevoerd bij vrouwen wiens borsten zijn gaan hangen. Dit is vaak het gevolg van zwangerschap, borstvoeding, ouderdom en/of simpelweg zwaartekracht! Zwangerschap en een uitrekking van de borsten tijdens het geven van borstvoeding zorgen ervoor dat de bindweefselbanden die de borsten ondersteunen, afbreken en de huid uitrekken.

Behandelingen

Borstlift behandelingen

Welkom bij Essential Aesthetics Kliniek, uw vooraanstaande bestemming voor borstlift behandelingen. Met meer dan 10 jaar ervaring is onze kliniek gespecialiseerd in de transformatieve kunst van de borstlift, ook bekend als mastopexie.

brest lift

Mastopexy

Borstlift

Details van Borstlift Behandeling

 • GalaFLEX® is een tijdelijke, absorbeerbare matrix die wordt gebruikt ter versterking, stabilisering en ondersteuning van zacht weefsel dat verslapt is en is ontworpen voor ondersteuning onmiddellijk na borstoperaties, zodat het lichaam kan genezen en een nieuwe gezonde weefsellaag van hoofdzakelijk volgroeid collageen kan vormen.

  De GalaFLEX®-matrix is gemaakt van een polymeer van biologische herkomst genaamd (poly-4-hydroxybutyraat – (P4HB™), dat na verloop van tijd afbreekt in koolstofdioxide en water, een proces dat vergeleken kan worden met absorbeerbare hechtingen. Dit wil zeggen dat jouw lichaam weet hoe het deze matrix op veilige en natuurlijke wijze moet metaboliseren en volledig absorberen.

  De GalaFLEX®-matrix is in verschillende vormen verkrijgbaar voor gebruik bij borstoperaties. Jouw chirurg kiest de GalaFLEX®-matrix die past bij de vorm en behoefte van jouw lichaam.

  Behoud van ptosiscorrectie
  Sterk
  Bioabsorbeerbaar
  Voorspelbare prestaties

 • Jouw chirurg plaatst de inwendige bh-matrix van GalaFLEX® tijdens de operatie onder jouw huid.
  Het unieke weefpatroon van de matrix bevordert snelle cellulaire infiltratie en de vorming van nieuw collageen; een zeer belangrijk bestanddeel van gezond huidweefsel. Dit nieuw gevormde weefsel is soepel maar toch sterk genoeg om stabiliteit en ondersteuning te bieden voor het gelifte weefsel.

  Na 18-24 maanden is de matrix zo goed als volledig geabsorbeerd en wordt het door het lichaam uitgescheiden als water en koolstofdioxide via natuurlijke fysiologische routes. Er blijven geen polymeermetabolieten achter nadat het afbraakproces voltooid is. Het resterende collageenweefsel is 3 à 4 keer sterker dan het oorspronkelijke weefsel.

 • De GalaFLEX®-matrices worden tijdens borstoperaties gebruikt voor patiënten die extra ondersteuning nodig hebben omdat hun zachte weefsel slap of zwak is. De GalaFLEX®-matrices worden gebruikt bij borstoperaties zoals borstverkleining, borstvergroting of revisieoperaties.

  7 maanden – Volgroeid collageen is overheersend en biedt versteviging aan het gelifte weefsel.
  1,5-2 jaar – De absorptie van de matrix is nagenoeg voltooid.
  1 maand – Gezonde cellen groeien in de matrix.
  D.O.P – Datum van procedure.
  1 jaar – Naarmate de matrix wordt geabsorbeerd, blijft er een nieuwe laag achter met gezond weefsel dat 3 à 4 maal sterker is dan het oorspronkelijke weefsel.

  De werkelijke resultaten kunnen variëren

 • Patiënten die verzwakt weefsel tijdens een borstoperatie willen versterken en stabiliseren, kunnen in aanmerking komen voor GalaFLEX®-matrix. Raadpleeg jouw chirurg om te bespreken of GalaFLEX®-matrix geschikt voor je is.

  Hier zijn enkele vragen die je zou kunnen stellen aan jouw chirurg:

  • Hoe zou je de kwaliteit van mijn borstweefsel beschrijven?
  • Heb ik risicofactoren voor verzwakt borstweefsel?
  • Biedt mijn weefsel op zich genoeg stevigheid en ondersteuning?
  • Heeft mijn zachte weefsel extra ondersteuning nodig?
  • Heb ik een GalaFLEX® Internal Bra™ nodig?


  GalaFLEX®-matrix is ontworpen om zacht weefsel te liften, versterken en herstellen waar het zwak is tijdens borstoperaties. De inwendige bh van GalaFLEX®-matrix biedt ondersteuning aan zacht weefsel bij cosmetische borstoperaties.

  Klinisch bewezen

  • Uitgebreide portfolio van biocompatibiliteitstesten beoordeeld door de FDA en het aangewezen keuringsinstituut gedurende het goedkeuringsproces voor handelsvergunning voor P4HB-producten.
  • Geproduceerd door middel van een biologisch veilig, standaard farmaceutisch proces. Niet van dierlijke oorsprong, niet synthetisch.
  • P4HB-hulpmiddelen geïmplanteerd in meer dan 3 miljoen patiënten wereldwijd.
  • P4HB grondig onderzocht in meer dan 60 klinische en wetenschappelijke publicaties.
  • GalaFLEX® bemoeilijkt niet diagnostische mammografieën of echo-onderzoeken.

  Beoogd gebruik

  • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik als aanvulling op hechtingen voor versterking en herstel van zacht weefsel waar dit zwak is en waar de toevoeging van een versterkend materiaal nodig is om het gewenste chirurgische resultaat te verkrijgen bij patiënten die een borstoperatie ondergaan
  • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik bij patiënten die herstel van zacht weefsel en versterking nodig hebben na medisch noodzakelijke borstoperaties, waarbij het bestaande zachte weefsel niet voldoende sterk is om chirurgisch herstel te ondersteunen.
   Voorbeelden van toepassingen in borstoperaties zijn borstverkleiningen en borsthersteloperaties om een medische aandoening te corrigeren.
  • De GalaFLEX®-matrix kan ook worden gebruikt bij cosmetische borstoperaties.
 • Wij worden ouder, en onze huid ook. Nadat we de 20 zijn gepasseerd, verliest onze huid ongeveer 1% collageen per jaar. Dit geleidelijke verlies aan collageen zorgt ervoor dat de huid dunner en minder elastisch wordt, resulterend in natuurlijke verslapping en rimpels.

  Zwaartekracht
  Roken
  Gewichtsverlies
  Blootstelling aan zon & UV-straling
  Menopauze (wat leidt tot een jaarlijkse afname van 1% huiddikte en 2% collageen)
  Zwangerschap
  Eetpatroon
  Eerdere operaties (littekens herstellen slechts tot 80% van de oorspronkelijke stevigheid)

  Bij de meeste borstoperaties wordt verslapt en/of aangetast zacht weefsel strak getrokken. Helaas wordt het weefsel zelf hier niet sterker van en door de zwaartekracht kan het weefsel opnieuw gaan hangen of verslappen. Daarom kiezen veel chirurgen voor een weefselondersteunende matrix zoals GalaFLEX®. Deze biedt niet alleen inwendige ondersteuning van de borst voor nieuw gelift en strak getrokken weefsel onmiddellijk na een borstoperatie, maar stelt zacht weefsel ook in staat om steviger te herstellen.

 • Uit klinisch onderzoek is gebleken dat binnen 10 jaar na een operatie, 32%-48% van de patiënten een nieuwe operatie ondergaat voor herstel van hun oorspronkelijke operatieresultaat. De meest voorkomende reden voor hersteloperaties onder patiënten met een esthetisch implantaat was de ontwikkeling van ptosis (42%) of zakken van weefsel.

Ons stapsgewijze proces

Jouw proces naar zelfexpressie

 • Ons Care Team verwelkomt je telefonisch en stelt de nodige vragen om de juiste afspraak in te kunnen plannen. Wij zijn benieuwd naar de reden voor je komst en waarom je hebt gekozen voor onze kliniek. Ook kunnen we doorvragen naar je huidige gezondheid, behandeltermijn en eventuele voorgaande operaties. Hiermee kunnen we ons al goed voorbereiden op je komst. Wij kijken er naar uit om je te ontvangen in de kliniek!

 • ​​Je eerste bezoek aan ons is een pre consult. Deze vindt plaats met onze specialist, zij zal jou zo goed mogelijk begeleiden door deze bijzondere reis en is er vooral om naar jouw behoeften en zorgen te luisteren. Vervolgens zal onze specialist haar expertise en kennis delen terwijl ze jouw wensen probeert te matchen met het beschikbare aanbod van diensten en behandelingen.

  De verschillende opties, de voorbereidingen en onze zorgpakketten worden besproken met je. Ook wordt er gekeken naar ons aanbod van ervaren artsen en welke arts geschikt is voor de behandeling. Onze specialist zal je de ruime portfolio van de arts tonen. Je krijgt een exemplaar van onze patiënteninformatie gids van de operatie mee naar huis om het thuis nog eens te lezen. Wij begrijpen dat één bezoek niet genoeg is wanneer het gaat om een beslissing over je vertrouwde lichaam en veiligheid, vandaar dat wij een tweede bezoek aanmoedigen.

  Deze vindt plaats met de door onze expert geselecteerde chirurg. Inmiddels zijn ook alle gegevens voor een pre-operatieve screening door ons ontvangen en verwerkt. Tijdens dit consult worden de technische aspecten en eventuele risico’s van de behandeling besproken en word je klaargestoomd voor de grote dag!

 • Aangekomen bij deze stap van jouw reis, heb je ons medische team al ontmoet en alle nodige informatie ontvangen. Alle voorbereidingen zijn gedaan en het is eindelijk tijd voor de behandeling. Wij begrijpen dat dit voor velen een mijlpaal is en doen ons uiterste best om dit zo comfortabel mogelijk te maken. Ons team zal tot aan het moment van de operatie samen met jou je opwinding delen.

 • Als onderdeel van het nazorgpakket, bieden wij een uitgebreide zorgdienst aan. Afhankelijk van de behandeling die je hebt ontvangen, helpen wij je met de nodige medische compressiepakken, lymfatische drainage massages tot aan littekenreductie behandelingen.

  Samen plannen we ook meerdere controle afspraken in. De chirurg zal uitkijken naar het resultaat van zijn werk. Gedurende het herstel zal ons team je continue bijstaan en het herstel monitoren. Wij zijn te allen tijde bereikbaar via een (nood)telefoonnummer, WhatsApp en de mail.

  Wij zijn pas tevreden als je volledig hersteld bent. Ons hele team staat jou bij tot het einde van jouw reis.

Plan een intake

Monday – Saturday:

10 am – 7 pm

Onze Specialisten

De beste specialisten staan voor u klaar

Onze uitzonderlijke internationale specialisten en chirurgen werken samen om geavanceerde, betrouwbare cosmetische ingrepen en operaties van de industriestandaard te bieden.

Kliniken Image
Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Dr. Professor Levan

Ontmoet jouw specialist
Kliniken Image
Italiaanse plastisch chirurg

Dr. Luca Piombino

Ontmoet jouw specialist
doctor aniel
Injectable specialist & Gezichtschirurg

Dr. Aniel Sewnaik

Ontmoet jouw specialist
gabriel jansen
Senior Nederlandse Plastisch Chirurg

Dr. Gabriel Jansen

Ontmoet jouw specialist
alexandra gomez
Medisch consulent & Voedingspecialist

Alexandra Gomes

Ontmoet jouw specialist
Brindusa
Owner

Brindusa Gritu

Ontmoet jouw specialist

Recensies

Wat onze klanten over ons zeggen

Essential Aesthetics is trots om al zoveel patiënten te hebben geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is vereerd met een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

review
icon

Uiterst tevreden

Casandra

BEHANDELING

Borstverkleining

De behandeling is altijd uiterst professioneel, voorzichtig en zo pijnloos mogelijk; de artsen en het team zijn uiterst vriendelijk, behulpzaam en consciëntieus. En dit alles in een prachtig en goed onderhouden gebouw, sinds kort aan de Statenlaan in Scheveningen! Van andere cliënten met wie ik praat – ik maak altijd een praatje met iedereen – hoor ik dezelfde tevreden geluiden! Een dikke tien, zou ik zeggen!

review
icon

Zeer tevreden

Monique

BEHANDELING

Borstvergroting

Een zeer goede kliniek en professioneel. De sfeer en uitstraling van de kliniek zijn erg bijzonder, en op dezelfde manier behandelen ze de patiënten. Ze stonden altijd voor me klaar wanneer ik ze nodig had, en ik had het gevoel dat ze slechts één stap van me verwijderd waren. Ik waardeerde dit enorm gedurende zo’n lange tijd.

review
icon

Zeer tevreden

Rashmi

BEHANDELING

Body Tite

Ik voelde me veilig bij Essential Aesthetics, precies waar ik naar op zoek was. Kortom: ik beveel deze kliniek 100% aan. Als je nog twijfelt, is dit jouw teken om een consultatie te boeken. ♥️

review
icon

Zeer tevreden

Claudia

BEHANDELING

Fillers

Ik heb een fillerprocedure gehad en de procedure, nazorg en algehele ervaring zijn ongeëvenaard. Brindusa en Alexandra waren mijn eerste contactpersonen. Ze waren uiterst deskundig en vriendelijk.

Prijzen

Hoeveel kost een borstlift?

De uiteindelijke prijs van de borstlift hangt af van de complexiteit van uw geval. Laat ons u helpen uw esthetische doelen te bereiken met een borstliftprocedure op maat gemaakt voor uw situatie. Ons vriendelijke team zal u door het proces begeleiden, eventuele zorgen aanpakken en uitgebreide informatie verstrekken over de prijzen voor een borstlift.

Prijzen

Borstlift

Vanaf € 4.900

FAQ

Veelgestelde vragen over een borstlift

 • Deze behandeling wordt ook onder algehele verdoving uitgevoerd. Meestal wordt de procedure uitgevoerd met een sleutelgatincisie. Bij deze procedure wordt de incisie gemaakt in de huid rondom de tepelhof met twee diagonale neerwaartse incisies (in de vorm van een sleutelgat). Het klierweefsel, vet en huid worden allemaal verwijderd, en de tepels worden opnieuw gepositioneerd. Een borstlift kan ook de grootte van de tepelhof (de bruine huid rond de tepel) verminderen.

  De huid wordt van beide zijden van de borst naar beneden getrokken en rondom de tepelhof, waardoor de nieuwe borstcurve ontstaat.

  Het borstweefsel en de huid worden meestal met oplosbare hechtingen aan elkaar gehecht. De littekens hebben de vorm van een anker met een cirkel rond de tepelhof, verticaal omhoog naar de vouw onder de borst en horizontaal langs de vouw onder de borst. Als u wenst dat uw borsten voller zijn of minder hangen, kunnen ze tijdens de operatie worden opgevuld door het plaatsen van siliconen borstimplantaten.

 • We raden je aan realistisch te blijven en geen perfectie te verwachten na een borst lift behandeling. De chirurg moet een aantal factoren in overweging nemen bij het beoordelen van de mastopexie of borstverkleining, zoals:

  Je natuurlijke borsten;
  De stand van je tepels;
  Jouw leeftijd;
  Huidtextuur;
  Je eigen anatomie;
  Genezende eigenschappen en je algemene gezondheid.

  Deze zullen de uitkomst van de borstoperatie beïnvloeden.
  Borstlift is een betrouwbare en veilige procedure. Het resultaat is direct zichtbaar na de ingreep. Houd er echter rekening mee dat je borsten na de borstlift operatie in een drukverband worden gewikkeld, zodat je de nieuwe borsten niet meteen kunt zien. Je borsten zullen in het begin ook gezwollen zijn. Het eindresultaat is ongeveer 6 maanden later zichtbaar. De littekens zijn na een jaar verkleurd en nauwelijks meer zichtbaar.

 • Afhankelijk van de omvang van de operatie heb je mogelijk een drain nodig, maar deze kan meestal binnen 24 uur worden verwijderd. Op de borsten komt steunbanden of tape, deze kunnen worden vervangen door een sport- of operatiebeha. De eerste zes weken na de operatie wordt het afgeraden om uw armen hoger dan uw schouders te tillen. Tillen en sporten worden ook niet aanbevolen. Na die zes weken kun je langzaamaan weer normaal gaan bewegen. Zorg er echter voor dat je borsten goed ondersteund worden.

  We verwachten dat je – afhankelijk van je baan – binnen twee tot vier weken je normale activiteiten kunt hervatten. Houd er rekening mee dat sommige beroepen, bijvoorbeeld fysiek zware taken, een langere herstelperiode vergen. Als je tijdens de vereiste herstelperiode niet kunt stoppen met werken, raden we aan om de operatie uit te stellen tot een geschikter tijdstip. Dit geldt ook voor patiënten met inspannende hobby’s (bijvoorbeeld paardrijden, gymnastiek). Mochten er complicaties optreden, dan wordt de periode van afzien van dergelijke activiteiten verlengd totdat je volledig hersteld bent.

  Normale dingen die kunnen gebeuren na een operatie:

  • Kneuzingen, vooral rond de littekens
  • Tijdelijke gevoelloosheid
  • Zwelling, die geleidelijk zal afnemen
  • Milde pijn, waarvoor pijnstilling is voorgeschreven
 • De borsten zullen stevig verbonden zijn na de operatie. Het verband kan na 48 uur worden verwijderd. U zult direct na de operatie een speciale postoperatieve beha dragen. Deze beha lijkt op een sportbeha en geeft uw borsten de nodige ondersteuning. Draag deze beha zo lang als nodig is.

  De pijn is matig en kan gemakkelijk worden beheerst met pijnmedicatie. Soms worden er ook drains ingebracht om wondvocht af te voeren. Het optillen van uw armen boven uw schouders wordt de eerste zes weken na de operatie afgeraden. Ook tillen en sporten worden niet aanbevolen. Na die zes weken kunt u langzaam weer normaal bewegen. Zorg er echter voor dat uw borsten goed worden ondersteund.

 • Zoals alle operaties, brengen borstliften risico’s met zich mee en is er een risico op complicaties. De risico’s en complicaties zijn onder meer:

  • Littekens
  • Bloeding (hematoom)
  • Infectie
  • Slechte wondgenezing
  • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel, tijdelijk of permanent

ISO 9001- en NEN 8009-gecertificeerde kliniek

Vertrouwen wordt opgebouwd

Kliniken Image
Kliniken Image
Kliniken Image
Kliniken Image
Kliniken Image
Bel ons

Echte verfijning wordt gevonden in de pure daad van voor jezelf zorgen

Plan een gratis consultatie bij Essential Aesthetics

Maak afspraak

Plan een intake

Monday – Saturday:

10 am – 7 pm

Logo

Address

Statenplein 21, 2582 EZ Den Haag

© Copyright 2023

ESSENTIAL AESTHETICS

|

All rights reserved