• darkblurbg

Heb je altijd al gedroomd van prachtige volle billen? Maar ben je bang voor littekens of een lange hersteltijd? Geen zorgen! Na de ingreep door onze in bilvergrotingen gespecialiseerde artsen, kan je zelfs bijna meteen weer zitten. Essential Aesthetics is DE kliniek die gespecialiseerd is in bilvergrotingen. Wij gebruiken de beste en veiligste implantaten. 

Bilvergroting

Met behulp van een bilvergroting kan de grootte en de vorm van de billen veranderd of aangepast worden. Platte billen zullen weer een prachtige volle vorm kunnen aannemen. De ingreep wordt zowel bij vrouwen als bij mannen uitgevoerd die vinden dat zij te kleine of te platte billen hebben die niet goed passen bij de rest van hun lichaam. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor steviger, natuurlijk uitziende billen. 

 Gecertificeerd lid van de NVCG
 Behandeling met de hoogste kwaliteit implantaten 
 Gratis consult
 Internationale ervaren artsen 

bill implantaten bill, implantaten

Mogelijkheden: 

 • Bilvergroting met eigen vet (liposuctie: weg zuigen van vet of dermolipectomie: weg snijden van vet).
 • Bilvergroting met bilimplantaten 

1. Bilvergroting met eigen vet

Heb je van nature platte billen en zou je wat meer volume in je billen willen? Een bilvergroting met eigen vet is de perfecte oplossing voor veel vrouwen die platte billen hebben of gewoon wat extra volume zouden willen hebben in de billen.

Klik hier voor meer informatie

2. Bilvergroting door Bilimplantaten

Er zijn tegenwoordig kwalitatief zeer goede bilimplantaten beschikbaar om mooie en grotere billen te krijgen. Onze bilimplantaten verschillen qua grootte, maar ook qua oppervlak, vulling en vorm. De Duitse fabrikant van onze maakt al meer dan 31 jaar siliconen implantaten voor o.a. borstvergroting of reconstructie als ook voor bilvergroting en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Samen met jouw arts maak je een keuze voor het implantaat dat het best bij uw wensen en mogelijkheden past. Dit zal in de meeste gevallen een rond implantaat zijn, om de rondingen van uw nieuwe billen te accentueren!

Er zijn ook anatomisch gevormde bilimplantaten waarmee je jouw billen kunt opvullen. Je kunt hierbij tevens kiezen uit een vlakke of holle achterkant. Elk bil implantaat bestaat uit een omhulsel gevuld met de nieuwe hoog cohesieve, stevige siliconengel, zodat lekken is uitgesloten. Dit omhulsel kan een ruw of een glad oppervlak hebben. Bij het inbrengen van een lichaamsvreemd weefsel, zoals een bilimplantaat, vormt het lichaam een kapsel rond dit weefsel. Bij het inbrengen van bilimplantaten trekt dit kapsel soms samen, waardoor randen en plooien zichtbaar kunnen worden. In zeldzame gevallen kan het harde en pijnlijke billen veroorzaken (kans is 2% tot 5%).

 

Bilimplantaten voor en na 

bill, implantaten  bill implantaten, bill vergroting,

Het consult voor een bilvergroting

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg vragen stellen over jouw medische achtergrond en uw algemene fysieke gesteldheid. Je dient jouw plastisch chirurg zo uitgebreid en eerlijk mogelijk te informeren over jouw wensen en verwachtingen. Alleen zó kan de chirurg aangeven wat wel en wat niet haalbaar is. Op basis van jouw wensen en persoonlijke karakteristieken kiest je samen met jouw chirurg het voor je meest geschikte implantaat. De plastisch chirurg neemt de ingreep met jou door en geeft aan welke resultaten kunnen worden verwacht. Tevens worden de mogelijke risico's en complicaties, die zelfs bij een veilige operatie als een bilvergroting kunnen optreden, met je besproken. Risico’s zijn een nabloeding of een infectie, kapsel- en plooirandvorming.

Bil operatie (de bilvergroting ingreep)

Het plaatsen van bilimplantaten voor de bilvergroting wordt onder volledige verdoving (narcose) gedaan. Een implantaat kan ingebracht worden via twee sneetjes links en rechts net naast de bilplooi, zodat er na de operatie een minimaal, nauwelijks zichtbare littekens overblijven. Het implantaat wordt hierna onder de bilspier geplaatst. Het plaatsen onder de spier heeft als voordeel dat er een grotere garantie is op een mooie vorm van de bil. De hersteltijd met deze nieuwe techniek is zeer kort, 3 tot 5 dagen.

De bilimplantaten worden meestal, via een speciale techniek (SMS- submusculair) onder de bilspier geplaatst. Deze behandeling is veiliger en heeft een kortere herstelperiode dan tussen de bilspier en geeft op de lange termijn betere resultaten. Bij Essential Aesthetics werken de beste internationale chirurgen die zijn getraind voor deze speciale techniek.

Na de bilvergroting ingreep

Tot het moment waarop je de kliniek of het ziekenhuis verlaat na de bilvergroting, word je begeleid door een verpleegkundige, een anesthesist en jouw plastisch chirurg. Jouw billen zullen een gespannen gevoel geven door de bilvergroting tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe bilomvang. Wij raden je aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kun je jouw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Na de ingreep mag u de eerste uren (5-6 uur) de implantaten zo min mogelijk belasten. Je dient bij het zitten in een stoel zoveel mogelijk rechtop te zitten en dus niet onderuitgezakt. Verder kun je in principe alles doen, maar wel rustig aan (de eerste 3 tot 5 dagen)! Na één week kom je voor controle naar de kliniek en zullen eventuele resterende knoopjes van de oplosbare hechtingen worden verwijderd. Hierna kom je nog enkele keren terug voor controle.

Het resultaat van bilvergroting

Een bilvergroting is een cosmetische chirurgische ingreep. Het resultaat van een bilvergroting is al wel direct na de behandeling te zien, maar dit is nog niet het uiteindelijke resultaat. De zwelling zal moeten afnemen en het weefsel (en eventueel de bilspier) moet zich aanpassen aan de nieuwe vorm. Na ongeveer drie maanden na de bilvergroting heb je een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Het gevoel in jouw billen kan een aantal weken anders zijn. Dit varieert van persoon tot persoon. Het litteken kan enkele maanden rood zijn. Eventueel kan jouw arts een bepaalde littekencrème voorschrijven voor een optimale genezing. Hierna zal dit meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Meestal is het litteken na een jaar bijna niet meer zichtbaar.

bill implants

bill butt implants implantaten

 


Belangrijke en noodzakelijke voorzorgsmaatregelen

 • Voorafgaand aan de ingreep is het raadzaam stringente voorzorgsmaatregelen te treffen.
 • Nuchter: Je moet tijdens de operatie nuchter zijn om braken tijdens en na de operatie te voorkomen. Dit betekent dat je vanaf 6 uur voor de operatie niet meer mag eten en drinken (ook geen snoepjes of kauwgom). Je mag tot 3 uur voor de operatie nog een glas water drinken. Een slokje water, bijvoorbeeld om je tanden te poetsen of medicatie in te nemen, mag nog tot 2 uur voor de operatie.
 • Als je rookt, dient je daar zo lang mogelijk (zeker 4 weken) voor de operatie mee te stoppen. Je bevordert daarmee de doorbloeding van de huid en daardoor de genezing.
 • Het gebruik van sommige bloedverdunnende medicatie zul je waarschijnlijk enkele dagen voor de operatie moeten staken.
 • Overleg altijd wanneer je medicijnen met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
 • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van de ingreep in de weg zitten. Het is voor de ingreep belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met jouw behandelend plastisch chirurg. In het algemeen adviseren wij je om:
 • Eén week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten.
 • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan.
 • Als je eraan twijfelt of een medicijn wel of geen aspirine bevat, overleg dan met jouw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.
 • Het is ook van groot belang dat je anderhalve tot twee weken begint met het innemen van Arnica druppeltjes. Deze inname zorgt ervoor dat de blauwe plekke, die bijna onvermijdelijk optreden, en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
 • Sieraden en horloge kunt je beter thuislaten. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal van uw eigendommen. U mag absoluut niet autorijden. 

Jouw arts kan tijdens een consult nog meer vertellen over de mogelijkheden van een bilvergroting al dan niet in combinatie met een billift, om zo in uw specifieke situatie het gewenste resultaat te bereiken.

Bilvergroting prijzen:

 • Bilvergroting met implantaten vanaf € 5.500,-
 • Bilvergroting met liposuctie/lipofilling vanaf € 2.500,-

Bijkomende kosten bilvergroting: Korset €109,- 

 

Direct Afspraak inplannen of Neem contact op 

Bij ernstige postoperatieve complicaties de eerste 24 uur na de bilvergroting ingreep of bij koorts, dient u direct contact op te nemen met onze artsen noodlijn op 085-2734793 24 uur pd bereikbaar)