Logo

Ontdek ESSENTIAL AESTHETICS

background

Vanaf € 1,200

Oorcorrectie

Te grote oren of flaporen vrij gemakkelijk worden gecorrigeerd met een oorcorrectie

Noodlijn 24/7

|

Onbeperkte pre- en postzorg

Voor en Na

Oorcorrectie foto's voor na

EA Kliniken
EA Kliniken
EA Kliniken
EA Kliniken

Cijfers liegen niet

Onze beoordelingen

 • rating

  9.6/10

  rating
  rating
  rating
  rating
  rating
 • rating

  8.9/10

  rating
  rating
  rating
  rating
  rating
 • rating

  4.7/5

  rating
  rating
  rating
  rating
  rating

Oorcorrectie Informatie

Wat is een oorcorrectie?

Kliniken Image

Een oorcorrectie, ook wel bekend als otoplastiek, is een chirurgische ingreep om de vorm, grootte en positie van de oren te corrigeren. De procedure wordt vaak uitgevoerd om het uiterlijk van uitstekende, asymmetrische of anderszins misvormde oren te verbeteren.

Behandelingen

Oorcorrectie behandelingen

Met meer dan een decennium aan gespecialiseerde expertise in oorcorrectie procedures, is Essential Aesthetics uw vertrouwde bestemming voor het transformeren van het uiterlijk van uw oren en het verbeteren van uw algehele gezichtsharmonie. Onze kliniek biedt diensten aan, waaronder otoplastiek, om verschillende oorzorgen aan te pakken en op maat gemaakte oplossingen te bieden voor elke individuele situatie. Of u nu een correctie van het oorlelletje zoekt of uitgebreide oorcorrectie procedures, ons deskundige team is toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke resultaten en helpt u het esthetische resultaat te bereiken dat u wenst. Vertrouw op Essential Aesthetics voor deskundige oorcorrectie behandelingen die uw zelfvertrouwen en algehele uiterlijk verbeteren.

earlobe correction

Behandelingen

Oorlelcorrectie

ear correction

Behandelingen

Oorcorrectie

Jouw stapsgewijze proces

Jouw reis bij Essential Aesthetics

 • Ons Care Team verwelkomt je telefonisch en stelt de nodige vragen om de juiste afspraak in te kunnen plannen. Wij zijn benieuwd naar de reden voor je komst en waarom je hebt gekozen voor onze kliniek. Ook kunnen we doorvragen naar je huidige gezondheid, behandeltermijn en eventuele voorgaande operaties. Hiermee kunnen we ons al goed voorbereiden op je komst. Wij kijken er naar uit om je te ontvangen in de kliniek!

 • ​​Je eerste bezoek aan ons is een pre consult. Deze vindt plaats met onze specialist, zij zal jou zo goed mogelijk begeleiden door deze bijzondere reis en is er vooral om naar jouw behoeften en zorgen te luisteren. Vervolgens zal onze specialist haar expertise en kennis delen terwijl ze jouw wensen probeert te matchen met het beschikbare aanbod van diensten en behandelingen.

  De verschillende opties, de voorbereidingen en onze zorgpakketten worden besproken met je. Onze specialist zal je de ruime portfolio van de arts tonen. Je krijgt een exemplaar van onze patiënteninformatie gids van de operatie mee naar huis om het thuis nog eens te lezen. Wij begrijpen dat één bezoek niet genoeg is wanneer het gaat om een beslissing over jouw lichaam en veiligheid, vandaar dat wij een tweede bezoek aanmoedigen.

  Het tweede consult is met de geselecteerde chirurg. Inmiddels zijn ook alle gegevens voor een pre-operatieve screening door ons ontvangen en verwerkt. Tijdens dit consult worden de technische aspecten en eventuele risico’s van de behandeling besproken en word je klaargestoomd voor de grote dag!

 • Aangekomen bij deze stap van jouw reis, heb je ons medische team ontmoet en alle informatie ontvangen. Alle voorbereidingen zijn gedaan en het is eindelijk tijd voor de behandeling. Wij begrijpen dat dit voor velen een mijlpaal is, en doen ons uiterste best om dit zo comfortabel mogelijk te maken. Ons team zal jou tot aan het moment van de operatie persoonlijk begeleiden en bijstaan.

 • Wij bieden zeer uitgebreide zorg. Afhankelijk van de behandeling die je hebt ontvangen, helpen wij je met de nodige compressiepakken, lymfatische drainage massages tot aan littekenreductie behandelingen.

  Samen plannen we ook meerdere controle afspraken in. Gedurende het herstel zal ons team je continu bijstaan en jouw herstel monitoren. Wij zijn altijd bereikbaar via een (nood)telefoonnummer, WhatsApp en de mail.

  Wij zijn pas tevreden als je volledig hersteld bent. Ons hele team staat jou bij tot het einde van jouw reis.

Plan een intake

Maandag t/m zaterdag

10:00 uur –19:00 uur

Voor, na en op de dag van de operatie

 • Kliniken Image

  Voorbereiding

  Voor de operatie

 • Kliniken Image

  Operatie

  Op de dag van de operatie

 • Kliniken Image

  Nazorg

  Na de operatie

 • Onze Specialisten

  De beste specialisten staan voor u klaar

  Onze uitzonderlijke internationale specialisten en chirurgen werken samen om geavanceerde, betrouwbare cosmetische ingrepen en operaties van de industriestandaard te bieden.

  Kliniken Image
  Gerenommeerd Franse Plastisch Chirurg

  Dr. Professor Levan

  Ontmoet jouw specialist
  Kliniken Image
  Gerenommeerd Italiaanse Plastisch Chirurg

  Dr. Luca Piombino

  Ontmoet jouw specialist
  doctor aniel
  Aesthetic Specialist, Expert in Liposuctie & Gezichtschirurg

  Dr. Aniel Sewnaik

  Ontmoet jouw specialist
  Brindusa
  Founder & Kliniek Manager

  Brindusa Gritu

  Ontmoet jouw specialist
  alexandra gomez
  Medisch consulent & Voedingspecialist

  Alexandra Gomes

  Ontmoet jouw specialist
  gabriel jansen
  Senior Nederlandse Plastisch Chirurg

  Dr. Gabriel Jansen

  Ontmoet jouw specialist

  Recensies

  Wat onze klanten over ons zeggen

  Essential Aesthetics is trots om al zoveel patiënten te hebben geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is vereerd met een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

  review
  icon

  Uiterst tevreden

  Casandra

  BEHANDELING

  Borstverkleining

  De behandeling is altijd uiterst professioneel, voorzichtig en zo pijnloos mogelijk; de artsen en het team zijn uiterst vriendelijk, behulpzaam en denken echt met je mee. En dit alles in een prachtig en goed onderhouden gebouw, sinds kort aan de Statenlaan in Scheveningen! Van andere cliënten met wie ik praat – ik maak altijd een praatje met iedereen – hoor ik dezelfde tevreden geluiden! Een dikke tien, zou ik zeggen!

  review
  icon

  Zeer tevreden

  Monique

  BEHANDELING

  Borstvergroting

  Een zeer goede kliniek en professioneel. De sfeer en uitstraling van de kliniek zijn erg bijzonder, en op dezelfde manier behandelen ze de patiënten. Ze stonden altijd voor me klaar wanneer ik ze nodig had, en ik had het gevoel dat ze slechts één stap van me verwijderd waren. Ik waardeerde dit enorm.

  review
  icon

  Zeer tevreden

  Rashmi

  BEHANDELING

  BodyTite

  Ik voelde me veilig bij Essential Aesthetics, precies waar ik naar op zoek was. Kortom: ik beveel deze kliniek 100% aan. Als je nog twijfelt, is dit jouw teken om een consult te boeken. ♥️

  review
  icon

  Zeer tevreden

  Claudia

  BEHANDELING

  Fillers

  Ik heb een filler behandeling gehad en de procedure, nazorg en algehele ervaring zijn ongeëvenaard. Brindusa en Alexandra waren mijn eerste contactpersonen. Ze waren uiterst deskundig en vriendelijk.

  Prijzen

  Hoeveel kost een oorcorrectie?

  De kosten van een oorcorrectie procedure kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

  Om nauwkeurige prijsinformatie op maat te verkrijgen, dient u een consult in te plannen met ons ervaren team bij Essential Aesthetics. Tijdens het consult zullen we uw situatie beoordelen en de details van de procedure bespreken. Deze gepersonaliseerde beoordeling stelt ons in staat om een op maat gemaakte offerte voor een oorcorrectie te verstrekken die aansluit bij uw unieke behoeften.

  Prijzen

  Oorlelcorrectie

  vanaf € 1.200

  Prijzen

  Oorcorrectie

  vanaf € 2.800

  FAQ

  • Bij een flapoor correctie maakt de plastisch chirurg een incisie aan de achterkant van het oor. Het oorskelet bestaat uit kraakbeen. De plastisch chirurg vormt het kraakbeen en fixeert het met oplosbare hechtingen aan de binnenkant van het oor. Het oor wordt dichter bij het hoofd gebracht en overtollige huid wordt verwijderd. Bij de incisie aan de achterkant van het oor zit een klein litteken dat bijna onzichtbaar is.

  • Plastische chirurgie kan ook helpen als een of beide oren bijzonder groot zijn.
   Mocht de oorlel te groot zijn, dan kan met een kleine incisie een stukje worden verwijderd. Het corrigeren van uitstekende oorlellen, gescheurde oorlellen of andere afwijkingen behoort ook tot de mogelijkheden. De chirurg maakt de incisies altijd op de meest onopvallende plaatsen.
   De procedure aan de oorlel kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Verdovingsvloeistof wordt vervolgens in de te behandelen oorlel (len) geïnjecteerd.

  • Het is zeker mogelijk om mooiere oren te hebben en onze artsen helpen je graag verder. Het is belangrijk om met een arts te praten over de mogelijkheden voor een oorcorrectie. Helaas is het bijna onmogelijk om oren perfect symmetrisch te maken. De positie kan echter aanzienlijk worden verbeterd. Soms trekt het kraakbeen terug, waardoor een tweede operatie nodig is.
   Het resultaat na een oorcorrectie is per huidtype anders, maar na verloop van tijd zijn de littekens over het algemeen nauwelijks zichtbaar. Na een herstelperiode van enkele maanden zijn de oorlellen sterk genoeg voor nieuwe gaatjes voor bijvoorbeeld oorbellen.

  • Na de ooroperatie plaatst de arts of verpleegkundige een stevig en strak verband rond de oren en het hoofd. Het verband blijft een week zitten totdat de hechtingen zijn verwijderd. Dit betekent dat het niet mogelijk is om je haar te wassen totdat de hechtingen zijn verwijderd. Na die week moeten de oren echter nog steeds worden beschermd door een haarband of verband te dragen. Dit is vooral ’s nachts nodig omdat de oren dan tegen het kussen kunnen worden gedrukt. Je kunt je haar wassen als de hechtingen eruit zijn. Het is belangrijk dat je de huid achter de oren schoon en droog houdt.
   De oren kunnen wekenlang rood, gezwollen en pijnlijk zijn. Dit neemt geleidelijk af. Je kunt paracetamol nemen voor de pijn. Een oorlelcorrectie is een vrij kleine ingreep en je kunt na de operatie direct naar huis. Plakpleister beschermt de wonden na een oorlelcorrectie en je hoeft geen extra verband te dragen. Deze pleisters worden na ongeveer een week door een arts verwijderd.

  • Ons zorgteam helpt je niet alleen vooraf bij jouw voorbereidingen en tijdens jouw intakegesprek met de chirurg, maar begeleidt je ook na de operatie, zodat je weet wat je kunt verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest.

   Het beste resultaat wordt verkregen door rekening te houden met het volgende algemene advies dat van toepassing is op de interventies:

   Voor de ingreep

   • Stop vier weken voor de operatie met roken
   • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
   • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
   • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie wordt niet aanbevolen.

   De dag van de operatie

   • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen
   • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
   • Draag geen sieraden of horloges

   Na de ingreep

   • De arts vertelt je of je moet koelen in verband met zwellingen. Volg deze adviezen goed op.
   • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
   • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
   • Douchen mag pas in overleg met de chirurg.
   • Werken mag gemiddeld na een paar dagen tot een week. Vraag de chirurg naar het advies.
   • Sporten mag zes weken na de ingreep.
   • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes. Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.
  • Een oorcorrectie heeft dezelfde risico’s als veel andere operaties. Kraakbeen buigt soms terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarom is er geen volledige garantie dat de oren recht of symmetrisch blijven.

   De volgende complicaties, hoewel zeldzaam, kunnen optreden:

   • Bloeden uit de wond.
   • Allergische reactie als gevolg van bijvoorbeeld de gebruikte anesthetica.
   • Verandering van littekenweefsel.

  ISO 9001- en NEN 8009-gecertificeerde kliniek

  Onze certificaten

  Kliniken Image
  Kliniken Image
  Kliniken Image
  Kliniken Image
  Kliniken Image
  Bel ons

  Echte verfijning wordt gevonden in de pure daad van voor jezelf zorgen

  Plan een gratis consultatie bij Essential Aesthetics

  Plan een intake

  Maandag t/m zaterdag

  10:00 uur –19:00 uur

  Logo

  Address

  Statenplein 21, 2582 EZ Den Haag

  © Copyright 2024

  ESSENTIAL AESTHETICS

  |

  All rights reserved