Logo

Ontdek ESSENTIAL AESTHETICS

background

Vanaf € 150

Spierontspanners

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan spierontspannende behandelingen, ontworpen om natuurlijke schoonheid te verbeteren en je uiterlijk te verjongen. Of je nu rimpels wilt gladstrijken, volume wilt herstellen of specifieke gebieden wilt contouren, onze spierontspannende behandeling biedt veilige en effectieve oplossingen. Ons deskundige team van medische professionals is toegewijd aan het bieden van persoonlijke zorg en het leveren van uitzonderlijke resultaten.

Cijfers liegen niet

Onze beoordelingen

 • rating

  9.6/10

  rating
  rating
  rating
  rating
  rating
 • rating

  8.9/10

  rating
  rating
  rating
  rating
  rating
 • rating

  4.7/5

  rating
  rating
  rating
  rating
  rating

Wat zijn spierontspanners?

Begrip van spierontspanners

Spierontspanners zijn niet-chirurgische cosmetische behandelingen die zijn ontworpen om verschillende gezichts- en lichaamsgebieden te verbeteren en te verjongen. Deze behandelingen omvatten het injecteren van gespecialiseerde stoffen in de doelgebieden om gewenste resultaten te bereiken. Injectables worden vaak gebruikt om tekenen van veroudering aan te pakken, volume te herstellen, rimpels te verminderen en de algehele esthetiek van het gezicht te verbeteren.

Er zijn verschillende spierontspanners beschikbaar, elk met een specifiek doel en unieke voordelen. De twee belangrijkste categorieën spierontspanners zijn gezichtsvullers en neurotoxines.

Het is belangrijk op te merken dat alleen getrainde professionals in geautoriseerde klinieken spierontspannende behandelingen moeten uitvoeren. Voorafgaand aan een spierontspannende behandeling wordt meestal een consult uitgevoerd om individuele doelen te beoordelen en de meest geschikte aanpak te bepalen om de gewenste resultaten te bereiken.

Spierontspanners hebben aan populariteit gewonnen als effectieve opties voor degenen die hun gezichtskenmerken willen verbeteren, jeugdige aspecten willen herstellen en een meer verfrissende en verjongde uitstraling willen bereiken zonder chirurgie.

Behandelingen met Spierontspanners

Verschillende spierontspannende behandelingen zijn beschikbaar om verschillende esthetische zorgen aan te pakken en verschillende gezichts- en lichaamsgebieden te verbeteren. Deze behandelingen maken gebruik van gespecialiseerde stoffen die in specifieke gebieden worden geïnjecteerd om gewenste resultaten te bereiken.

Kliniken Image
Profhilo

Profhilo is een unieke injecteerbare behandeling met een hoge concentratie hyaluronzuur. Het is specifiek ontworpen om de kwaliteit en hydratatie van de huid te verbeteren door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Profhilo wordt vaak gebruikt om huidverslapping, fijne lijntjes en algemene huidverjonging aan te pakken.

Kliniken Image
Radiesse

Radiesse is een injecteerbaar vulmiddel dat bestaat uit calciumhydroxyapatietmicrosferen opgeschort in een gel. Het wordt voornamelijk gebruikt om volume te herstellen, de productie van collageen te stimuleren en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Radiesse wordt vaak gebruikt om diepe rimpels en nasolabiale plooien te behandelen, en om de contouren van het gezicht te verbeteren.

Kliniken Image
Liquid Facelift

Een liquid facelift combineert verschillende injecteerbare behandelingen om een niet-chirurgische verjonging van het gezicht te bereiken. Het omvat doorgaans een combinatie van gezichtsvullers, neurotoxinen en andere injectables die zijn afgestemd op specifieke zorgen, zoals volumeverlies, rimpels en verslapte huid.

Kliniken Image
Muscle relaxants

In addition to neurotoxins like Spierontspanners®, other muscle relaxants are available that work similarly. These injectables help relax specific facial muscles to reduce the appearance of wrinkles and fine lines. They often target areas such as the forehead, brow, and around the mouth to achieve a more youthful appearance.

Kliniken Image
Kaaklijn verstrakken

Behandelingen voor het verstevigen van de kaaklijn omvatten het gebruik van injectables om de definitie en contour van de kaaklijn te verbeteren. Deze behandelingen kunnen helpen bij het aanpakken van verslapte huid, verlies van definitie en hamsterwangen. Verschillende injectables, zoals dermale fillers of collageenstimulerende producten, kunnen worden gebruikt om een meer gevormde en gedefinieerde kaaklijn te bereiken.

Kliniken Image
Fillers

Neurotoxinen, zoals Botulinum Toxine (algemeen bekend als Spierontspanners®), zijn injectables die tijdelijk specifieke gezichtsspieren ontspannen. Hierdoor kunnen neurotoxinen de verschijning van dynamische rimpels veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen verminderen. Ze worden doorgaans gebruikt voor het behandelen van voorhoofdsrimpels, fronslijnen tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes rond de ogen.

Kliniken Image
Belkyra

Belkyra is een injecteerbare behandeling die specifiek is ontworpen om submentale volheid aan te pakken, algemeen bekend als een dubbele kin. Het bevat een synthetische vorm van deoxycholzuur, dat helpt bij het afbreken en absorberen van vetcellen in het kin gebied, met als resultaat een meer gedefinieerde en gebeeldhouwde kaaklijn.

Essential Aesthetics Kliniek voor Spierontspanners

Essential Aesthetics is een unieke kliniek met ISO 9001-certificering in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. We zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, spierontspanners, gewichtsverlies en anti-verouderingsbehandelingen. Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.

Jouw stapsgewijze proces

Jouw reis bij Essential Aesthetics

Echte verfijning wordt gevonden in de pure daad van voor jezelf zorgen

Plan een gratis consultatie bij Essential Aesthetics

Plan een intake

Maandag t/m zaterdag

10:00 uur –19:00 uur

Onze Specialisten

De beste specialisten staan voor u klaar

Onze uitzonderlijke internationale specialisten en chirurgen werken samen om geavanceerde, betrouwbare cosmetische ingrepen en operaties van de industriestandaard te bieden.

Kliniken Image
Gerenommeerd Franse Plastisch Chirurg

Dr. Professor Levan

Ontmoet jouw specialist
Kliniken Image
Gerenommeerd Italiaanse Plastisch Chirurg

Dr. Luca Piombino

Ontmoet jouw specialist
Kliniken Image
Aesthetic Specialist, Expert in Liposuctie & Gezichtschirurg

Dr. Aniel Sewnaik

Ontmoet jouw specialist
Kliniken Image
Founder & Kliniek Manager

Brindusa Gritu

Ontmoet jouw specialist
Kliniken Image
Medisch consulent & Voedingspecialist

Alexandra Gomes

Ontmoet jouw specialist
Kliniken Image
Senior Nederlandse Plastisch Chirurg

Dr. Gabriel Jansen

Ontmoet jouw specialist

Reviews

Wat onze klanten over ons zeggen

Essential Aesthetics is trots om al zoveel patiënten te hebben geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is vereerd met een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

review
icon

Uiterst tevreden

Casandra

BEHANDELING

Borstverkleining

De behandeling is altijd uiterst professioneel, voorzichtig en zo pijnloos mogelijk; de artsen en het team zijn uiterst vriendelijk, behulpzaam en denken echt met je mee. En dit alles in een prachtig en goed onderhouden gebouw, sinds kort aan de Statenlaan in Scheveningen! Van andere cliënten met wie ik praat – ik maak altijd een praatje met iedereen – hoor ik dezelfde tevreden geluiden! Een dikke tien, zou ik zeggen!

review
icon

Zeer tevreden

Monique

BEHANDELING

Borstvergroting

Een zeer goede kliniek en professioneel. De sfeer en uitstraling van de kliniek zijn erg bijzonder, en op dezelfde manier behandelen ze de patiënten. Ze stonden altijd voor me klaar wanneer ik ze nodig had, en ik had het gevoel dat ze slechts één stap van me verwijderd waren. Ik waardeerde dit enorm.

review
icon

Zeer tevreden

Rashmi

BEHANDELING

BodyTite

Ik voelde me veilig bij Essential Aesthetics, precies waar ik naar op zoek was. Kortom: ik beveel deze kliniek 100% aan. Als je nog twijfelt, is dit jouw teken om een consult te boeken. ♥️

review
icon

Zeer tevreden

Claudia

BEHANDELING

Fillers

Ik heb een filler behandeling gehad en de procedure, nazorg en algehele ervaring zijn ongeëvenaard. Brindusa en Alexandra waren mijn eerste contactpersonen. Ze waren uiterst deskundig en vriendelijk.

ISO 9001- en NEN 8009-gecertificeerde kliniek

Onze certificaten

Kliniken Image
Kliniken Image
Kliniken Image
Kliniken Image
Bel ons

FAQ

Veelgestelde Vragen over Spierontspanners

 • De specifieke werkingsmechanismen zijn afhankelijk van het type spierontspanner. Gezichtsvullers werken bijvoorbeeld door volume toe te voegen en gebieden van het gezicht op te vullen. Neurotoxines daarentegen ontspannen tijdelijk specifieke gezichtsspieren om het verschijnen van rimpels te verminderen. Verschillende spierontspanners hebben verschillende werkingswijzen om hun beoogde effecten te bereiken.

 • Dit middel is geen filler maar een stof die de spieren verslapt. Dit wordt in minimale hoeveelheden geïnjecteerd in de spieren van het gezicht om ze te ontspannen of om het ontwikkelen van fronsrimpels te voorkomen. Tijdelijke spier ontspannende injecties zijn de meest populaire en meest gebruikte niet-chirurgische procedure ter wereld.

  Een spierontspannende behandeling kan de oplossing zijn voor verschillende klachten. Denk aan ouderdomsverschijnselen, een strenge blik, migraine, overmatig zweten en zelfs tandenknarsen.

  Onze arts is gespecialiseerd in anti-ageing en is tevens ook hoofd KNO-arts in het Erasmusziekenhuis. Zijn expertise en ervaring van het gezicht leveren mooie natuurlijke resultaten op. Essential Aesthetics werkt met juiste experts en de beste merken: Dysport, Vistabel, Bocouture en Azzalure.

 • Enkele dagen na de behandeling zal de tijdelijke spierontspanner gaan werken en neemt de spieractiviteit af. Rimpels blijven afnemen tot ongeveer 2 weken na de behandeling. Na twee weken is het effect op de spier optimaal. Het effect van een behandeling blijft gemiddeld 3 – 7 maanden zichtbaar. Uit ervaring blijkt wel dat na meerdere behandelingen het effect langer zal aanhouden. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 3 – 4 maanden een behandeling met tijdelijke spierontspanners nodig.

  Gemiddeld bereikt 90% van de patiënten een substantiële vermindering van rimpels, maar er zijn natuurlijk verschillen tussen de reacties van patiënten. De behandelresultaten kunnen voor een heel klein percentage tegenvallen. Let op: als je eerder een behandeling hebt gehad en je wisselt van merk, dan kan het resultaat minder lang aanhouden omdat jouw lichaam een ander merk met de werkzame stof als nieuwe stof ziet. De tweede keer houdt het resultaat weer langer aan. Helaas is het niet mogelijk om van tevoren in te schatten hoelang het resultaat daadwerkelijk zal duren.

  • Het effect is niet permanent

  Voor sommigen een voordeel, voor anderen een nadeel: spierontspanners zijn geen blijvende oplossing. Het slijt na een aantal maanden. Meestal moet je de behandeling minimaal twee keer per jaar herhalen om een goed resultaat te behouden.

  • De werkzame stof kan allergische reacties veroorzaken

  Zoals elk ander geneesmiddel kan het bepaalde allergische reacties veroorzaken. Als dit gebeurt, is het essentieel om een tegenbehandeling te krijgen door een arts. Als de reactie onmiddellijk wordt behandeld, zal dit hoogstwaarschijnlijk geen gevolgen hebben.

  • Sommige gezichtsuitdrukkingen kunnen (tijdelijk) verloren gaan

  Het belangrijkste kenmerk van de werkzame stof, het vermogen om spieren te verlammen, kan resultaten kan opleveren die je misschien niet leuk vindt, naast het wissen van rimpels. Bij onjuiste injectie kan een constant gefronste of verbaasde blik veroorzaken. Kortom, het kan leiden tot een gebrek aan gezichtsuitdrukking. Daarom is het zo belangrijk om altijd een ervaren en erkende esthetische arts en kliniek te kiezen.

  • Behandelingen zijn niet goedkoop

  Meerdere keren per jaar betalen voor behandelingen met spierontspanners is relatief duur. We hebben echter member club, die kortingen biedt voor onze vaste patiënten.

  • Soms heeft het meer dan één bezoek nodig

  Soms krijgen patiënten geen geweldige resultaten na hun eerste behandeling, maar moeten ze opnieuw komen. Dit gebeurt echter zelden bij ervaren artsen die verstand hebben van de werkzame stof en jouw gezicht kennen.

  • Er kunnen bijwerkingen zijn

  De meeste bijwerkingen zijn mild en veroorzaken geen groot ongemak, zoals blauwe plekken en zwelling op de injectieplaats, evenals enkele lichte hoofdpijn. Maar bij een zeer klein percentage van de patiënten kunnen enkele belangrijke problemen optreden, zoals nekpijn, infectie van de bovenste luchtwegen, misselijkheid, licht verlies van spraak, hangend ooglid. Mocht dit jou overkomen, raadpleeg dan onmiddellijk je arts.

  • Zeer effectief

  Het is bewezen dat de werkzame stof verbluffende resultaten oplevert, waardoor patiënten zich praktisch jaren jonger voelen. Er zijn miljoenen klanten blij met hun resultaten.

  • De behandeling is snel en bijna pijnloos

  De procedure is erg snel; het duurt tussen de 20 en 30 minuten, inclusief eerste consult en voorbereiding. Het injectieproces zelf duurt slechts 5-10 minuten. De naalden waarmee de stof wordt toegediend, zijn extreem klein en raken geen zenuwen. Meestal voelen patiënten zeer kleine prikjes waar de injecties plaatsvinden. Zodra de procedure
  is voltooid, voelen patiënten geen pijn.

  • Er is geen hersteltijd

  In de meeste gevallen is er geen downtime. Sommige patiënten kunnen kleine blauwe plekken hebben op de plaatsen waar de naald de huid heeft geraakt, maar die zullen binnen een paar dagen verdwijnen. Vermijd zware inspanning op de dag van injectie en wacht 2 weken voordat je jouw volgende gezichtsbehandeling krijgt.

  • De resultaten zijn snel zichtbaar

  Je zal de resultaten – een gladde, rimpelvrije huid – binnen 2-7 dagen zien, maar het duurt 2 weken voor het volledige resultaat.

  • De resultaten zijn niet permanent

  Je kan zelf beslissen of je tijdelijke spierontspanner wil blijven gebruiken of dat je liever terug gaat naar zoals het was. Als je niet tevreden bent met de resultaten, kan je de stof binnen enkele maanden laten uitwerken en zie je eruit alsof je nog nooit iets hebt laten doen.

  • Er zijn nauwelijks risico’s

  Een behandeling met tijdelijke spierontspanner heeft een relatief laag risico. Het is grondig onderzocht en de meeste risico’s bestaan daadwerkelijk wanneer de patiënt niet in goede gezondheid verkeert of de arts geen professional is. Soms gebruiken zogenaamde artsen zonder vergunning neppe spierverslappende producten die schade kunnen veroorzaken. Vermijd deze risico’s door naar een kliniek te gaan die bekend staat om zijn goede praktijken.

  • En tenslotte

  Ten slotte zijn de voordelen van een behandeling met spierontspanners niet alleen esthetisch. Zoals eerder gezegd, kan het ook overmatig zweten van oksels en voeten verminderen, chronische spierpijn ontspannen en helpen bij migraine. Ook voor patiënten die ’s nachts tandenknarsen, kan deze procedure oplossing zijn.

 • Vele miljoenen mensen krijgen jaarlijks een behandeling met tijdelijke spierontspanners en het is een uiterst veilige procedure. Desalniettemin maken patiënten die voor het eerst gebruik maken van deze procedure zich vaak zorgen vanwege de verhalen die de ronde doen over het krijgen van een maskerachtig gezicht. Dit is absoluut niet waar en elke goede esthetische arts zal zorgvuldig advies geven over de omvang van de behandeling.

  Hoewel studies gemiddeld één bijwerking per vele duizenden procedures hebben gevonden, kunnen er enkele, meestal zeer beperkte bijwerkingen zijn.
  Deze kunnen worden geminimaliseerd als je naar een erkende kliniek zoals Essential Aesthetics gaat. Onze esthetische artsen hebben ruime ervaring en beschikken over uitgebreide kennis van gezichtsanatomie. Wanneer je erover nadenkt over het ondergaan van je eerste behandeling met tijdelijke spierontspanners, kan je een vrijblijvend consult plannen in onze kliniek en beantwoorden wij graag al jouw vragen. Artsen raden over het algemeen af om spierontspanners te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Daarnaast mag het niet worden gebruikt bij mensen die allergisch zijn voor koemelkeiwit.

 • Naast een spierontspanners behandeling is het ook aangeraden om de andere multidimensionale lagen van de huid te behandeling. Onze huidtherapeut werkt samen met de arts om een compleet stappenplan te maken. Dit zorgt voor een langdurig effect van de injectable.

  Er zijn verschillende soorten behandelingen beschikbaar bij Essential Aesthetics die elk een andere dimensie van de huid behandelen. Een anti-verouderingsplan kan worden gezien als een piramide, waarbij de fundering de basis vormt, en de lagen daarboven het complete

  plaatje moeten verbeteren en aanvullen.

  • Leefstijl

  De eerste stap is het verbeteren van de levensstijl. Ons team zal jou begeleiden met supplementen, groene detox-sappen en vitamine-infusies om het immuunsysteem te regenereren en een boost te geven. Wat er gebeurt vanbinnen, is te zien aan de buitenkant, ongeacht je inspanningen om het te verbergen. Daarom is de gezondheid van het lichaam de eerste stap in het creëren van een gezonder en beter uiterlijk.

  • Non-invasieve behandelingen

  De tweede laag van de piramide staat voor niet-invasieve schoonheidsbehandelingen. Dit zijn meer traditionele hands-on gezichtsbehandelingen met de beste selectie van producten voor zowel professioneel als thuisgebruik. We stemmen elke behandeling af op de persoonlijke reis van de klant, die een voortdurende transformatie is. Levensstijl, plotselinge hormonale veranderingen, de gezondheidstoestand en stressniveaus kunnen verschillen tijdens elk bezoek. We passen hierdoor de behandelingen en producten telkens aan, zie ons als een personal trainer voor je huid!

  • Minimale invasieve behandelingen

  De derde laag bestaat uit minimale invasieve schoonheidsbehandelingen, die de diepere laag van jouw huid helpen te regenereren en het belangrijkste: herstellen. Wanneer je de producten die je thuis gebruikt nutteloos vindt, zelfs de duurste, is dit het juiste moment om over te stappen op minimaal invasieve schoonheidsbehandelingen. Deze behandelingen creëren kleine wondjes die het menselijk oog niet kan zien, waardoor de huid gedwongen wordt nieuwe cellen aan te maken, de aanmaak van collageen te stimuleren en elastine op een efficiënte manier te verbeteren. Bovendien worden bij deze behandelingen de beste ampulcocktails gebruikt die door het meest ervaren Europese laboratorium zijn ontworpen en geproduceerd. Huidproblemen zoals open poriën, uitdroging, rimpels, pigmentatie, couperose enz. kunnen grotendeels worden verbeterd door een reeks consequente behandelingen.

  • Invasieve behandelingen

  De vierde laag staat voor de invasieve behandelingen: spierontspanners. Naarmate de tijd verstrijkt, slinken onze botten en verdwijnen de vetkussentjes in ons gezicht. Het gevolg is dat je getuige bent van een verslapte huid. Spierontspanners kunnen het volume herstellen volgens uw botstructuur en ook uw collageenproductie stimuleren. Zo profiteer je van huidverbetering en een frisse uitstraling voor de lange termijn. Wanneer je investeert in injectables, raden we je aan om een keer in de vier weken de resultaten te behouden met schoonheidsbehandelingen om de resterende lagen van je huid te behandelen.

  • Chirurgische ingreep

  De vijfde en laatste laag staat voor chirurgische ingrepen. Als u er aan de buitenkant niet uitziet zoals je je van binnen voelt, kun je kiezen voor alternatieven zoals chirurgie die onmiddellijke en langdurige resultaten opleveren. Onze afdeling plastische chirurgie is toegewijd om je reis te ondersteunen bij het realiseren van je transformatie. Echter, zelfs na een operatie, blijft je huidstructuur hetzelfde. Om een goede huidelasticiteit en een goede huidkwaliteit te behouden, adviseren wij je om thuis de juiste producten te gebruiken en de huid te verzorgen met de juiste schoonheidsbehandelingen. Je kunt 6 maanden na de operatie beginnen met de behandeling van de huid.

 • Spierontspanners kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan behandelingen, waaronder:

  Frontrimpels: Spierontspanners kunnen effectief fronslijnen tussen de wenkbrauwen gladstrijken.

  Rimpels op het voorhoofd: Ze worden vaak gebruikt om rimpels op het voorhoofd te verminderen, voor een jongere uitstraling.

  Kraaienpootjes: Spierontspanners worden vaak aangebracht bij de ooghoeken om kraaienpootjes of fijne lijntjes te verminderen.

  Wenkbrauwlift: Door bepaalde spieren selectief te ontspannen, kunnen spierontspanners een subtiele wenkbrauwlift bereiken.

  Lip Flip: Spierontspanners kunnen helpen bij het creëren van een natuurlijk ogende “lip flip” door de spieren rond de mond te ontspannen.

  Behandeling van hyperhidrose: Spierontspanners worden gebruikt om overmatig zweten (hyperhidrose) te behandelen op plaatsen zoals de oksels.

  Migrainebehandeling: Sommige mensen vinden verlichting van migraine door injecties met spierontspanners.

  Bunny Lines: Dit zijn rimpels aan de zijkanten van de neus, en spierontspanners kunnen hun verschijning minimaliseren.

  Face Slimming: Spierontspanners kunnen worden gebruikt om een slankere gezichtsuitstraling te creëren door specifieke spieren te richten.

  Kin met spierontspanners: Spierontspanners kunnen worden aangebracht op het kin gebied om de uitstraling te verbeteren.

  Gummy Smile: Spierontspanners kunnen de zichtbaarheid van tandvlees verminderen bij overmatig lachen.

  Neuscorrectie: Ze kunnen deel uitmaken van een niet-chirurgische neuscorrectie behandeling.

  Hangende mondhoeken: Spierontspanners kunnen helpen bij het liften en verjongen van hangende mondhoeken.

  Rimpels in de nek: Spierontspanners kunnen worden gebruikt om rimpels in de nek te behandelen.

  Rimpelbehandeling: Ze worden veel gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten rimpels en lijnen in het gezicht.

  Spierontspanners in de oksels: Gebruikt om zweten in de oksels (axillaire hyperhidrose) te verminderen.

  Liquid Facelift: Spierontspanners worden soms geïntegreerd in vloeibare facelift procedures voor een jongere uitstraling.

  Spierontspanners: Spierontspanners is een bekend merk van spierontspanners, vaak gebruikt voor cosmetische doeleinden.

  Vampire Facelift: Spierontspanners kunnen vampire facelift procedures aanvullen voor een verfrissende uitstraling.

  Verwijderen van een dubbele kin: Spierontspanners kunnen deel uitmaken van behandelingen om de verschijning van een dubbele kin te verminderen.

  Belkyra: Belkyra is een merk dat wordt gebruikt voor behandelingen voor het verminderen van een dubbele kin en kan samenwerken met spierontspanners voor verbeterde resultaten.

  Deze behandelingen moeten altijd worden toegediend door gekwalificeerde zorgverleners, en de specifieke aanpak kan variëren op basis van individuele behoeften en gewenste resultaten.

Logo

Address

Statenplein 21, 2582 EZ Den Haag

© Copyright 2024

ESSENTIAL AESTHETICS

|

All rights reserved